1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. Intervjuu! Andra Aho tõi Leedust ära Baltimaade meistritiitli
Intervjuu! Andra Aho tõi Leedust ära Baltimaade meistritiitli

Intervjuu! Andra Aho tõi Leedust ära Baltimaade meistritiitli

Andra Aho23.-5. veebruarini toimus Leedus, Trakai linnas Balti riikide vaheline taipoksivõistlus Baltic Muay Thai Open 2017. Kevin Renno Võistlusspordi Akadeemiast olid kohal naistest Andra Aho ja meestest Fabio Souza. Matšide tulemusena sai Andra Aho kaalus kuni 54 kilogrammi esikoha ja Balti meistritiitli ning Fabio Souza meeste kaalus kuni 60 kilogrammi III koha.

Kevin Renno sõnul oli võistluste korraldus ja tase väga head, kuid kahjuks oli gripp röövinud paljud sportlased. Andra kaalus jõudis võistlustele vaid Leedu esindaja, kuigi registreeritud oli 5 sportlast. Fabio kaalus jõudis võistlustele 4 meest registreeritud kuue seast. Andra ise jäi oma võitlusega igati rahule.

Andra, kui kergelt või raskelt tuli Baltimaade meistri tiitel ning millised on emotsioonid?

Matš oli minu hinnangul keskmise raskusega – ei olnud liiga raske, aga polnud ka midagi kerget. Kõik kolm roundi tuli korralikult tööd teha, niisama passimist ei olnud.

Andra Aho

Kuidas hindate enda vastast?

Vastane oli keskmine, aga tahe võita oli tal täiesti olemas.

Aga võitu?

Võita on alati tore (naerab – toim.) Matši käigus sain kasutada palju põlvi ja küünarnukke ning tundsin, et domineerin klintšis. Suur osa matšist koosneski lähidistantsitööst klintšis.

Andra Aho3

Kas või milliseid ootamatusi võistlustel ette tuli?

Ootamatu oli see, et minu kaalu naisi nii vähe kohale tuli. Registreeritud viiest minu kaalu naisest oli peale minu kohal vaid minu leedukast vastane. Olin psühholoogiliselt valmistunud ja valmis iga võistluspäev ringi astuma.

Millised on edasised plaanid ning millises poksiringis teid järgmisena näha saab?

Algne plaan oli osa võtta ka Eesti meistrivõistlustest taipoksis, mis toimuvad 11.-12. veebruaril Tondiraba jäähallis. Praeguseks aga pole peale minu naisteklassis rohkem naisi registreerinud, seega arvan, et sel nädalavahetusel ma võistelda ei saa. Edasi plaane hetkel paigas pole. Maikuus on plaan sõita Valgevenesse taipoksi maailmameistri võistlustele. Sealne konkurents on väga tugev ja loodan kindlasti enne sinna minekut veel võistelda saada.

Joanna Koovit Head sõnad on inimese hingele tõeline palsam. Uudiseid on igasuguseid, aga head on just need, mis panevad silma särama, annavad lootust ning kannavad sind julgelt edasi – teades, et headus on päriselt maailmas olemas!
Hea sõna muudab maailma.