1. Avaleht
  2. Sport
  3. Ida-Virumaa tüdrukute jalgpallifestival pakkus osalejatele palju rõõmu
Ida-Virumaa tüdrukute jalgpallifestival pakkus osalejatele palju rõõmu

Ida-Virumaa tüdrukute jalgpallifestival pakkus osalejatele palju rõõmu

Ida-Virumaa tüdrukute jalgpallifestival pakkus osalejatele palju rõõmuLaupäeval esmakordselt toimunud Ida-Virumaa tüdrukute jalgpallifestival pakkus Sillamäe Kalevi kunstmuruväljakule tulnud neidudele palju mitmekülgset tegevust, sest külla sõitnud Eesti rahvusnaiskonna mängijad viisid läbi põnevaid harjutusi ja osavusmänge.

JK Sillamäe Kalevi ja Eesti Jalgpalli Liidu koostöös läbiviidud jalgpallifestivalil osales ligi 60 erinevas vanuses tüdrukut Sillamäelt, Jõhvist, Kohtla-Järvelt ja Narvast. Eesti rahvusnaiskonna treener Katrin Kaarna ja jalgpallurid Anastassia Morkovkina, Kethy Õunpuu, Kairi Himanen, Eneli Vals, Getriin Strigin ja Daniela Mona Lambin alustasid päeva ühise soojendusega, millele järgnesid erinevad harjutused ja osavusmängud. Päeva lõpetas ühine jalgpallimäng, pildistamine ja autogrammide andmine.

„See oli väga huvitav, et saime sellise toreda päeva korraldada Ida-Virumaal ja tutvustada siinsetele tüdrukutele jalgpalli ABC-d,“ ütles Eesti koondise treener Katrin Kaarna. „Loodetavasti andis festival paljudele noortele tüdrukutele soovi hakata igapäevaselt spordiga tegelema ning juba jalgpalli mängivatele neidudele indu sellega veelgi aktiivsemalt jätkata.“

Kuigi ilmataat otsustas vahepeal osalejaid vihmasajuga jahutada, andis üritus osalejatele positiivse emotsiooni. „Tegu oli suurepärase päevaga, sest Eesti koondislased viisid läbi väga põnevaid mänge,“ lausus Sillamäelt pärit Alesja Malinovskaja. „Selliseid üritusi võiks rohkem olla, sest tüdrukutele meeldivad need väga. See päev andis tahtmist ka ise jõuda jalgpallis kaugemale.“

Jalgpallifestivalil osalenutel Ida-Virumaa tüdrukutel seisab ees aga veel üks huvitav päev: üheskoos sõidetakse kolmapäeval, 20. augustil Tallinnasse, et kaasa elada nendele samadele laupäeval Sillamäel käinud Eesti rahvusnaiskonna tüdrukutele, kui Eesti naiskond kohtub A. Le Coq Arenal kell 14:00 MM-valikmängus Tšehhiga.

Ida-Virumaa tüdrukute jalgpallifestivali ja ühist väljasõitu Tallinnasse toetavad Kultuuriministeerium ning Migratsiooni ja Integratsiooni Sihtasutus „Meie Inimesed“.

Head Uudised GoodNews