1. Avaleht
  2. Sport
  3. Homme toimub Rõuge Rattamaraton
Homme toimub Rõuge Rattamaraton

Homme toimub Rõuge Rattamaraton

Rõuge rattamaratoni 2013 start Foto: Samsung Estonian Cup
Rõuge rattamaratoni 2013 start
Foto: Samsung Estonian Cup

Eesti suurima rattamaratonide sarivõistluse Estonian Cup kolmas etapp – Haanja kõrgustikel sõidetav 63 kilomeetri pikkune Rõuge Rattamaraton, on rohkem kui 900 tõusumeetriga kaheksast osavõistlusest raskeim aga samal ajal ka sarja üks põnevamaid etappe. Homme toimuva Rõuge Rattamaratoni stardinimekirja on kantud 1465 ratturit.

Üldseis sarja liidrite vahel, pärast senitoimunud kaht etappi, on tasavägine. Esimesel kahel etapil ei tõusnud üldarvestuses keegi poodiumile mõlemal võistlusel. Eeloleval laupäeval lähevad Haanja kõrgustikel toimuva Rõuge Rattamaratoni starti võidu- ja poodiumieesmärgiga vähemalt kümme Eesti tippratturit. Spordiennustusportaal Paf peab Rõuge Rattamaratoni favoriitideks avaetapi võitnud Silver Schultzi, Tallinna Rattamaratoni kiireimat meest, lätlast Dimitry Sorokinit ja vanameister Alges Maasikmetsa, kes võitis Rõuge Rattamaratoni aasta tagasi ning on ka tänavu
näidanud teravat minekut.

Põhisõidu start antakse Ööbikuoru keskuse vaatetorni kõrvalt täpselt keskpäeval. Raja esimesed tosin kilomeetrit kulgevad valdavalt ülesmäge. Hansgrohe kiirenduskilomeeter, kus ühe kilomeetriselt distantsil fikseeritakse ratturite läbimise aeg, algab raja 26-ndal kilomeetril. Uue rajalõiguna on tänavu raja 33-ndale kilomeetrile lisandunud juurikane singel, kus võib palju võita, samuti kaotada. Premium7 vahefiniš asub raja 46-ndal kilomeetril, raske 12% kaldega asfalditõusu tipus ning neli esimest jagavad seal väärtuslikud aktiivsuspunktid.

Rõuge Rattamaratoni legendaarseks saanud Saunamaa Nogo küla joogipunktis, raja 55-ndal kilomeetril, ootab osalejaid lisaks spordijoogile, veele ja banaanile ka mulgipuder, koduõlu, küüslauguleivad, marjamorss ning lõõtspillimees.

Herkuless lastesõidud algavad kell 12:15 ning PROBAR poolmaraton (30 km) saab stardi kell 13:20.

Estonian Cup rattasarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel läheb nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil arvesse iga sõitja kuus parimat etappi läbi hooaja. Lisaks selgitatakse aktiivseim rattur Premium7 vahefinišipunktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise aegade summas.
Võistkondliku punktiarvestuse aluseks on iga võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt.

Eesti suurima rattaspordi sariürituse korraldamist toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuurkapital, Opel, Thule, Autoekspert, SIS, Arctic spordijoogid, A&T Sport, Paf, Garmin ning Actual Print.

Lisainfo

Head Uudised GoodNews