1. Avaleht
  2. Sport
  3. Homme algavad Võrus Eestimaa talimängud
Homme algavad Võrus Eestimaa talimängud

Homme algavad Võrus Eestimaa talimängud

1. märtsil avatakse Võru Spordikeskuse staadionil pühapäevani kestvad Eestimaa Talimängud, kuhu on oodata üle 3000 osaleja. Mõõtu võetakse 17 spordialal.

Kui neli aastat tagasi Põlvamaal võisteldi kaheksal spordialal, siis praeguste talimängude programmi kuulub tervelt 17 ala. Suurendatud on just talispordialade osakaalu. Nii on programmis murdmaasuusatamine, mäesuusatamine, suusaorienteerumine, laskesuusatamine, jäähoki ja suusahüpped. Võisteldakse ka ujumises, motokrossis, naiste ja meeste korvpallis, maadluses, lauatennises, kabes ja males. Mängude peakoordinaator, EMSL Jõud peasekretär Tarmo Volt lisas, et plaanis on ka Võrumaale iseloomulikud „Ummamuudu hullud talimängud“, kus on palju huvitavaid võistlusi, üritusi ning üllatusi.

Mängude peakorraldaja, Võrumaa Spordiliidu tegevjuhi Merike Õuna sõnul sai mängude Võrru toomisel otsustavaks see, et Võru maakonnas on niivõrd palju panustatud spordirajatistesse. „Lisaks on meil väga kaasaegsed tingimused: renoveeritud on kultuurimaja Kannel, milles on kohalike väga tublide kultuuriesindajatega esinduslik spordile vaheldust tekitada ning ka meie klubide ja pubide rohkus ja tegusus on muljetavaldav,“ ütles Õun.

Võru linnapea Jüri Kaveri ootab ja loodab ennekõike, et võistlused sujuvad ning et on palju osalejaid ja kaasaelajaid. „Korraldustoimkond on terve aasta teinud selle nimel tööd, et mängud saaks edukalt toimuda. Võrus on alati sporti au sees hoitud. Oleme teinud suuri investeeringuid ning loonud parimad võimalused,“ sõnas Kaver.

Võru on ka selle traditsioonilise ürituse sünnipaik, sest just siin korraldati 1965. aastal esimesed Eesti NSV Maanoorte Talimängud.

Talimänge korraldatakse iga nelja aasta tagant eesmärgiga elavdada inimeste huvi sportimise ja liikumisharrastuse vastu ning anda osavõtjatele võimalus esindada väärikalt oma kodukohta. Mängudel osalevad Eesti maakondade, linnade ja valdade võistkonnad, kuid oodatud on ka rahvusvahelisi osavõtjaid.

Talimängude üldkokkuvõttes selgitatakse parimad maakonnad (kahes grupis, üle 40 000 elaniku ja kuni 40 000 elanikku), parimad linnad (kahes grupis, üle 10 000 elaniku ja kuni 10 000 elanikku) ning parimad vallad (kahes grupis, üle 2000 elaniku ja kuni 2000 elanikku).

Talimänge korraldab Eestimaa Spordiliit Jõud koostöös Võrumaa Spordiliidu, Võru Linnavalitsuse ja Võru Spordikeskusega, korraldusse on kaasatud üle 150 inimese.

Head Uudised GoodNews