1. Avaleht
  2. Sport
  3. HEA ALGUS! Eesti curlinguvõistkond sai olümpiamängudel esimese võidu
HEA ALGUS! Eesti curlinguvõistkond sai olümpiamängudel esimese võidu

HEA ALGUS! Eesti curlinguvõistkond sai olümpiamängudel esimese võidu

Vasakult: Britta Sillaots, Jarl Guštsin, Kristin Laidsalu ja Eiko-Siim Peips
Vasakult: Britta Sillaots, Jarl Guštsin, Kristin Laidsalu ja Eiko-Siim Peips

Norras toimuvatel noorte olümpiamängudel alistas Eesti curlinguvõistkond pühapäevases mängus Brasiilia koondise punktidega 15-1.

Noorte olümpiamängudel võistleb Eesti koondis B alagrupis ning pühapäeval saavutati esimene võit. Koondise peatreener Erkki Lille sõnul on Eesti noored näidanud olümpiamängudel head taset. “Oleme näidanud iga mänguga aina ilusamat curlingut, mis täna tõi meile ka võidu vastaste üle,” sõnas Lill.

B alagrupis mängival Eesti võistkonnal on veel ees 3 mängu. Täna õhtul astutakse olümpiajääl Tšehhi vastu. Curlingu segavõistkonnad mängivad noorte olümpiamängudel kahes alagrupis. Eesti võistleb B alagrupis koos Brasiilia, Kanada, Tšehhi, Suurbritannia, Korea, Rootsi ning võõrustajamaa Norraga. Kõik mängud on kaheksa endi pikad ning enne lõplilkku mängutulemuse otsustamist peab olema mängitud vähemalt kuus endi. Finaalmängud toimuvad 17. veebruaril. Eesti curlingu segavõistkonda kuuluvad Jarl Gustsin, Kristin Laidsalu, Britta Sillaots ja kapten Eiko-Siim Peips, võistkonna treener on Erkki Lill.

Eesti ja Brasiilia mängu tulemused
Eesti ja Brasiilia mängu tulemused

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Curlingut saavad mängida ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Head Uudised GoodNews