1. Avaleht
  2. Sport
  3. Grand Prix’i esikoha noppis Rein Pill hobusel A Brok
Grand Prix’i esikoha noppis Rein Pill hobusel A Brok

Grand Prix’i esikoha noppis Rein Pill hobusel A Brok

Cavalor Baltic Summer Cup, 17.07.2016  Foto: Külli Tedre
Cavalor Baltic Summer Cup, 17.07.2016
Foto: Külli Tedre

Ruilas lõppenud Cavalor Baltic Summer Cupi kulminatsiooniks kujunenud takistussõidu Grand Prix võistluse võitis Rein Pill hobusel A Brok. Pill edestas ümberhüpetel seitsmeliikmelises konkurentsis lõpuks Tiit Kivisilda Fredil ja leedulast Zigmantas Sarkat Asteril. GP-d alustas 28 võistlejat. Pilli ja A Brokiga võrdse aja sai ka Urmas Raag Carlosel, kuid eksimus ei lubanud enamat kuuendast positsioonist.

“Täna klappis A Brokiga kõik ja ümberhüpetele läksingi mõttega, kas kõik või mitte midagi,” kommenteeris Pill.

Keskmise ringi sõidus (takistused kuni 135 cm) kuulusid esimesed kuus kohta Eesti võistlejatele. Neist parim oli eile suurel ringil võidutsenud Paul-Richard Argus, kelle hobuseks täna oli Banderas B. Katrin Pill ja Carlotta tulid teiseks ning Maarja Martinson ja Cappucino kolmandaks.

“Tänane võit oli küll üllatus, seda ei osanudki oodata,” ütles Argus. “Ümberhüpetele läksin tegema ette kiiret aega. Hobune oli väga tubli, aga enda sooritusega väga rahule ei jäänud.”

Väikse ringi võistlusel (takistused kuni 125 cm) tegi puhta töö soomlane Ville Paloheimo Clarettal. Talle järgnesid leedulased Lukas Civinskas Endisel ja Erlandas Mikenas Concordial.

Noorte hobuste võistluse parimaks osutus Valgevene ratsutaja Sergei Antanovitš Kontessil, edestades lätlast Girts Bricist Berlinil ja Catlin Vatselit Miraažil.

Cavalor Baltic Summer Cupi peakorraldaja Martten Kaldvee sõnul pakkus nädalavahetus nii võistlejatele, pealtvaatajatele, kohtunikele kui teistele võistlusest osa saanutele positiivse elamuse, mis annab tulevateks aastateks tublisti energiat.

“Meie eesmärk oli korraldada kõrgetasemeline ja kvaliteetne võistlus ning usun, et täitsime selle eesmärgi eeskujulikult,” lausus Kaldvee. “Oleme nelja päeva jooksul saanud väga positiivset tagasisidet, kuid samas ka häid ideid, mida ja kuidas tulevatel aastatel veelgi paremini teha.”

Head Uudised GoodNews