1. Avaleht
  2. Sport
  3. Joel Juht Sahara Kõrbemaratonil
  4. GoodNews eksklusiiv! Sahara ultramaratonilt naasnud Joel Juht: sisimas nutsin, hambad ristis ja vere maik suus, kuid läksin finiši poole
GoodNews eksklusiiv! Sahara ultramaratonilt naasnud Joel Juht: sisimas nutsin, hambad ristis ja vere maik suus, kuid läksin finiši poole

GoodNews eksklusiiv! Sahara ultramaratonilt naasnud Joel Juht: sisimas nutsin, hambad ristis ja vere maik suus, kuid läksin finiši poole

Joel Juht Tallinna LennujaamasTeisipäeval õhtupoolikul kogunes Tallinna Lennujaama suur seltskond inimesi, et üheskoos tervitada Marathon Des Sables kõrberetkelt naasvat harrastussportlast ja seiklejat Joel Juhti, kes tegi ära oma unistuse ja eesmärgi, käies ja joostes ultramaratonil läbi ligi 250 kilomeetrit Sahara kõrbeliivades.

Joel ise tunnistas lennujaamas heade uudiste portaalile, et ta ei osanud sellist vastuvõttu oodata, mõeldes, et vastu tulevad lihtsalt oma inimesed, aga nii ettevalmistatud ja suur vastuvõtt tekitas temas väga hea ja sooja tunde. “Kuidas ma vastu pidasin, ei ole ma endale veel selgeks teinud, pean läbi seedima, võin vastata nädala pärast. Ei ole veel aru saanud, millega olen hakkama saanud,” ütles sportlane.

IMG_5207

Kõige erilisem hetk oli Joeli sõnul kõige pikema, 82-kilomeetrise distantsi läbimisel, mis lõpuks kujutas endast öist kõmpimist liivadüünide vahel. “See ei lähe meelest, need viimased 5 kilomeetrit, see oli kõige suurem pingutus ja alles siis tekkis tunne, et nüüd tegin ära,” meenutab ta. Mis aga aitas vastu pidada, seda ei kujuta Joel isegi ette.

Joel Juht Tallinna Lennujaamas

“Viimastel kilomeetritel oli mul 10% oli telefoniakut, kuulasin muusikat, mida olin motivatsiooniks alla laadinud,” jutustab ta. “Enne seda sain lihasekrambid, 15-20 minutit olin vihane, et ma ei saavuta seda, mida plaanisin. Sisimas nutsin, hambad ristis ja vere maik suus, kuid läksin finiši poole, ja kui nägin seda viimast juppi, 3-4 kilomeetrit, siis edasi juba lausa lendasin, kott muutus helbeks, kilomeeter enne üle joone astumist veel parandasin oma kohta. Nägin kaugelt, et seal on veel inimesi, keda saan maha võtta ja jooksin. Sain maratoni tehtud, see emotsioon ei lähe meelest, see oli eriline, mis seal toimus.”

Oma osalemise ultramaratonil sidus Joel Juht heategevuskampaaniaga, mille eesmärgiks on rajada Siimusti Lastekodu Metsatareke tarvis spordiväljak.

VAATA VIDEOT!

VAATA GALERIID!
Fotod: Enrico Pedaksalu

Monika Kuzmina Peatoimetaja