1. Avaleht
  2. Sport
  3. GoodFight intervjuu! Maikel Astur: ringi minnes ma usun endasse!
GoodFight intervjuu! Maikel Astur: ringi minnes ma usun endasse!

GoodFight intervjuu! Maikel Astur: ringi minnes ma usun endasse!

7. juulil toimub Pärnus Mirkko Moisari eestvedamiseks korraldatav Fightland, mille peamatšis kohtuvad Hendrik Themas ja Maikel Astur. Võitlusspordiportaal GoodFight uuris Asturi käest, kuidas ta võitlusspordi juurde jõudis, kuidas olulisteks matšideks valmistub, kuidas suhtub võitudesse ja ka kaotustesse ning kas ringis ülbitsev sportlane on tema puhul pigem show või reaalsus.

Maikel, sinu puhul on ringis nähtud igasuguseid asju. On ilusaid võite ja valusaid kaotusi. Miks sa otsustasid võitlusspordi juurde tulla?

Ma mängisin enne pikalt jalgpalli, 13 aastat, ja siis vaatasin vennaga UFC-d ja mõtlesin, et päris lahe ala, võiks ju proovida. Ma tegin jalgpallist pausi nädal aega, läksin Viimsi Tigers Gymi ja siis peale seda põhimõtteliselt muutuski kõik.

Vaatasin vennaga UFC-d ja mõtlesin, et päris lahe ala, võiks ju proovida.

Kirjelda oma esimest trenni.

No ma olin vennalt korralikult peksa saanud. Noorena madistasime ikka korralikult. Esimesel trennikorral mõtlesin, et mul on hea füüsiline vorm, aga ei olnud, kaugel sellest. Väga hull oli – hüppasin mingi viis minutit hüppenööriga ja olin täiesti läbi. Mõtlesin, et kas see ongi kõik. Siis pidin tegema kükke ja jalaviskeid, middlekick’e, ja olin täiesti läbi, ei kõndinud enam korralikult. See oli ikka väga hull. Aga hea mõnus trenn.

Kaua aega läks esimese võistluseni?

Ma alustasin suvel, juunikuus, ja esimest korda võistlesin kas septembris või oktoobris. Umbes neli kuud olin trenni teinud ja siis käisin võistlemas esimest korda.

Kuidas sa end tundsid, kui matš lõppes?

Jalgpallis lähed väljakule 11 tiimikaaslasega ja kui sinul on halb päev, siis kellelgi ikka on hea päev, keegi teeb ikka mängu ära, aga kui sul on ringis halb päev, siis on halb päev. See päev oli hästi selline närviline, mingi pabin oli sees. Ma ei teadnud, mida oodata. Keskendusin suhteliselt palju teiste asjade peale: milline vastane on, mida ta teeb, mida ta oskab. Närv oli nii hull sees, aga noh, lasti ringi ja võitsin esimese matši.

EDASI LOE VÕITLUSSPORDIPORTAALIST GOODFIGHT

Head Uudised GoodNews