1. Avaleht
  2. Sport
  3. Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemia ootab spordihuvilisi lapsi ühepäevasesse laagrisse
Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemia ootab spordihuvilisi lapsi ühepäevasesse laagrisse

Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemia ootab spordihuvilisi lapsi ühepäevasesse laagrisse

Gerd Kanter  Foto: Marko Mumm
Gerd Kanter
Foto: Marko Mumm

Olümpiavõitja Gerd Kanter avab koostöös Euroopa U23 meistrivõistluste korraldajatega vahetult enne U23 EM-i algust üheks päevaks – 8. juuliks – Tallinnas Kadrioru staadionil kergejõustikuakadeemia. Osa võtma on oodatud kõik 9-15-aastased sportlikud noored, registreerida saab veel esmaspäevani.

Euroopa U23 meistrivõistluste peakorraldaja Erik Pallase sõnul on esmakordselt toimuvasse Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemia päevalaagrisse oodatud kõik sportlikud ja sporti armastavad noored. „Kergejõustikutrenni kogemust olema ei pea, kuid huvi kergejõustiku vastu võiks olla. Päeva jooksul saab proovida erinevaid kergejõustikualasid armastatud tippsportlaste – olümpiavõitja Gerd Kanteri, EM-i hõbe ning 2014 Eesti parima meessportlase Rasmus Mägi, Euroopa U23 meistri Grit Šadeiko ning paljude teiste juhendamisel. Kadrioru staadionil käivad samal ajal veel viimased ettevalmistused Euroopa kergejõustiku 2015. aasta üheks tippsündmuseks – U23 EM-iks, nii et laagrisse tulevad lapsed saavad osa suurvõistluste maagilisest melust, mis inspireerib, innustab ning kinnitab, et piisava tahtmise ja suure tööga on spordis kõik võimalik,“ rääkis Pallase.

Kolmapäeval, 8. juulil toimuv laagripäev algab kell 9 kogunemise ja registreerimisega Kadrioru staadioni harjutusväljakul. Järgneb ühine soojendus ja jooksutreening U23 EM-ide medalivõitjate Rasmus Mägi, Grit Šadeiko ja Mirjam Liimaski eestvedamisel. Keskpäeval minnakse U23 EM-i „Welcome Run“ ühisstarti, kus kaetakse 4,2 kilomeetrine distants ehk 10% jooksumaratonist. Pärast lõunasööki toimub heitmine, tõukamine ja viskamine olümpiavõitja Gerd Kanteri ja tema sõprade juhendamisel. Laagripäevale panevad punkti teatevõistlused. Laagripäev lõppeb kell 17. Kõik soovijad on teretulnud U23 EM-i avatseremooniale Tallinna Raekoja platsil kell 21.

Lisaks saavad laagris osalevad lapsed soovi korral tasuta pääsu 9.-12. juulil Kadrioru staadionil toimuvale Euroopa kergejõustiku ühele tippsündmusele – U23 EM-ile, kuhu on võistlema oodata Euroopa kergejõustiku tänased tipud ja tulevikutalendid, nende seas Zürichi EM-i 21 medalivõitjat. Ka Rasmus Mägi – Zürichi hõbemedalist – võitis oma esimese tiitlivõistluste medali just U23 EM-ilt Tamperest 2013. aastal.

Laagri maksumus on 25 eurot, mis sisaldab treeninguid ja lõunasööki, samuti saab iga laps mälestuseks omanimelise särgi. Laagrisse saab registreeruda kuni 22. juunini SIIN. Viie või enama lapse korraga registreerimisel saab seda teha otse laagri projektijuhi Kristi Kiiratsiga (56600110, laager@ekjl.ee). Kohtade arv laagris on piiratud.

Gerd Kanteri kergejõustikuakadeemiat toetavad UAB Nestlé Baltics, SEBE ja Amps.

Head Uudised GoodNews