1. Avaleht
  2. Sport
  3. Gerd Kanter sai karjääri viimasel tiitlivõistlusel viienda koha
Gerd Kanter sai karjääri viimasel tiitlivõistlusel viienda koha

Gerd Kanter sai karjääri viimasel tiitlivõistlusel viienda koha

Gerd Kanter

Gerd Kanter sai kolmapäeval karjääri viimasel tiitlivõistlusel viienda koha, edastas Eesti Kergejõustikuliit oma koduküljel.

Berliini Euroopa meistrivõistluste kolmandal päeval oli võistlustules taas üheksa Eesti koondislast. Oma viimase suurvõistluse tegi olümpiavõitja Gerd Kanter.

Finaalis jäi Kanteri pikimaks heiteks viimasel katsel heidetud 64.34, mis andis kokkuvõttes viienda koha.

Kanter rääkis, et oli emotsionaalne õhtu. “Eks esimene emotsioon on ikka see, et pakuti väga suurepärast stsenaariumi, mida ei suutnud päris lõpuni kasutada. 65 meetrit oli medali hind ja see oli täna kindlasti sees olemas. Kahjuks seda päris oma heidet ära teha ei õnnestunud, see on sportlikust küljest esimene emotsioon,” ütles Kanter.

“Tunne oli nagu suurvõistlustel ikka, esimesel katsel tuleb suur adrenaliinitulv peale ja esimene katse läheb selle nahka. Teist läksin hästi kindla peale heitma ja tegin kindla peale tulemuse. Sealt edasi otsisin seda oma heidet, aga ei jäänud ükski nagu päris “näppude taha” ja sellest on tuline kahju. Aga vähemalt suutsin vanameistrile kohaselt veel tulemust parandada ja Hartingu ka selja taha jätta. Vanakeste duelli võitsin,” jätkas Kanter lõbusas meeleolus.

Viimast korda suurvõistlusel ringist välja tulla oli karjääri lõpetava mehe sõnul hea tunne. “Publik oli vinge ja oli minu jaoks väga emotsionaalne võistlus. Tagasirgel fännide ees tuli pisar ka silma, see karjäär on olnud piisavalt emotsionaalne ja suutsin fännidele vastuvõetava lõppvaatuse anda,” lisas Kanter.

Karjääri kokkuvõtteks pani olümpiavõitja endale hindeks “4”. “Selline tubli “4” ma arvan. Ei õnnestunud Euroopa meistri tiitlit võita ja kirkamaid medaleid oleks võinud rohkem olla, aga eks ma olen head ja stabiilset karjääri pakkunud. Alets 2005. aastast alati lõppvõistlusel, see on omaette kvaliteedimärk, paljud konkurendid ei saa sellist toimikut ette näidata.”

Kanteri seeria lõppvõistlusel: 59.30 – 63.31 – 62.72 – 62.97 – 63.29 – 64.34.

Euroopa meistriks krooniti leedulane Andrius Gudžius, kes möödus viimase heitega seni liidrikohal olnud rootslasest Daniel Stahlist. Gudžiusele tõi kulla 68.46 pikkune heide. Stahl sai parimal katsel kirja 68.23. Pronks kuulub tulemusega 65.14 austerlasele Lukas Weisheidingerile.

Kanter edestas sarnaselt temale oma viimase suurvõistluse teinud sakslast Robert Hartingut, kes heitis 64.33.

Head Uudised GoodNews