1. Avaleht
  2. Sport
  3. GALERII! Eesti Invaspordi Liit kuulutas välja parimad sportlased
GALERII! Eesti Invaspordi Liit kuulutas välja parimad sportlased

GALERII! Eesti Invaspordi Liit kuulutas välja parimad sportlased

24-parim-nais-ja-meessportlane-2016Eesti Invaspordi Liit kuulutas välja aasta parimad sportlased. Aasta meessportlane on kettaheitja Egert Jõesaar ja aasta naissportlase tiitli pälvis pararattur Mari-Liis Juul.

Eesti Invaspordi Liidu presidendi Rainer Vakra sõnul oli invaspordi jaoks harukordne aasta, mil paraolümpiale jõudsid kaks liidu sportlast. “Jõesaar ja Juul esindasid Eestit edukalt paraolümpial, kus Jõesaar heitis ketta isikliku tippmargi lähedale ja Juul püstitas maanteesõidus isikliku kiirusrekordi. Egert Jõesaar täitis paraolümpia A-normi juba kevadel ja viis Eesti liikumispuudega kergejõustiklase peale 20 aastast vaheaega taas olümpiamängudele. Kuigi Mari-Liis Juul pääses paraolümpiale viimasel hetkel, näitas pararattur häid tulemusi kogu hooaja vältel ja oli olümpiapääsme igati välja teeninud,” rääkis Vakra.

Liidu presidendi sõnul ei saa invasporti edendada ilma treenerite, koostööpartnerite ja toetajateta. “Iga eduka sportlase selja taga on treener, kellega koos tulemusteni jõutakse. Väga suurt rolli mängivad ka meie liidu toetajad – olgu selleks siis konkreetse sportlase sponsorid või mõnda spordiala toetavad ettevõtted. Hea meel on eduka koostöö üle alaliitudega. On loomulik, et tavainimeste ja erivajadustega inimeste sporti nähakse ühiselt. Meie koostöö alaliitudega aitab seda mõtteviisi Eestis levitada,” tunnustas Vakra toetajaid ja koostööpartnereid.

Lisaks parimale mees- ja naissportlasele tunnustati ka teisi aasta jooksul silmapaistnud invasportlasi, treenereid ja koostööpartnereid. Aasta mitmekülgseima sportlase tiitli pälvis Viljar Villiste, kes on tuntud eelkõige ratastoolitennise mängijana, kuid lisaks mängib ka ratastoolicurlingut ja on mõlemal spordialal Eestile tuntust toonud. Aasta parima klubi tiitli pälvis Võru Ratastooliklubi, kelle liikmed osalevad kõige aktiivsemalt invaspordi liidu poolt korraldatud spordivõistlustel ja –üritustel. Aktiivseima naissportlase tunnustuse sai Piia Jürgenson Tartust ja aktiivseima meessportlase tiitel anti Tõnu Toomile Võrust. Mõlema invasportlase aktiivsus liidu korraldatud võistlustel kaasa löömiseks ja nende saavutatud tulemused olid muljet avaldavad.

Toetajatena pälvisid tänu Tallinna Vesi, Telia Eesti, Nefab Packaging, Invaru, Tallinna Linn ja Rocca al Mare tennisekeskus. Koostööpartneritena tunnustati Eesti Curlingu Liitu, Eesti Tennise Liitu, Eesti Korvpalliliitu, Novuse Liitu, Eesti Paraolümpiakomiteed, ABC Reisid ja Kaitseväe toetuse väejuhatuse toetusteenuste keskust.

VAATA GALERIID!

Fotode autor: Kristina Inozenstseva

Head Uudised GoodNews