1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD! Tallink Tennisekeskuses valmivad uued tennise väliväljakud
FOTOD! Tallink Tennisekeskuses valmivad uued tennise väliväljakud

FOTOD! Tallink Tennisekeskuses valmivad uued tennise väliväljakud

Tallink Tennisekeskusesse Lasnamäel ehitatakse kuus uut kõvakattega tennise väliväljakut. Ehitustöödega plaanitakse lõpule jõuda juuli lõpus.

“Aluskatte ja asfalti ehitusega alustati juba aprillis ning nüüd on jäänud veel vaid väljakute värvimine. Kuna tegemist on äärmiselt täpse ja aeganõudva tööga, mida saab teostada vaid kuivades ilmastikutingimustes, loodame väljakud saada valmis juuli lõpus,” sõnas Tallink Tennisekeskuse juhataja ja Eesti Tennise Liidu peatreener Märten Tamla.

Tallink Tennisekeskuse väliväljakud on kõvakattega ehk Plexipave kattega tenniseväljakud, mida kasutatakse tipptasemel tenniseturniiridel üle maailma. Väljakute loomisel on kasutatud erilist katte- ja värvikihtide süsteemi, mis tagab palli ühtlase põrkamise ning ei põruta mängija põlvi ega liigeseid.

“Väljakutele on oodatud mängima nii tennise harrastajad kui tippsportlased. Mängukogemuse teeb eriti mugavaks väljakute kõvakate, mis erinevalt liiva- ja savikattega väljakutel mängimisest ei määri riideid ega jalanõusid. Kui praegused parasjagu külmad ilmad väliväljakute peale mängima ei kutsu, on keskuses aastaringselt avatud ka 14 tennise siseväljakut,” lisas Tamla.

Mullu detsembris avatud Eesti suurim, ligi 15 000 ruutmeeril laiuv ja kümme miljonit eurot maksnud Tallink Tennisekeskus mahutab lisaks 6-le väliväljakule 14 tennise- ja 10 sulgpalliväljakut. Väljakute loomisel on pööratud eraldi tähelepanu ruumi valgustusele ja akustikale. Halli kohal kõrguv katus toetub 25 meetri pikkustele sildadele, tänu millele pole väljakute vahele paigaldatud eraldi tugiposte. Lisaks on hallis 3 rühmatreeningu stuudiot ja avar jõusaal.

Head Uudised GoodNews