1. Avaleht
  2. Sport
  3. Fotod! Ratastoolitennise Baltic Team CUP Vilniuse etapil võidutsesid eestlased
Fotod! Ratastoolitennise Baltic Team CUP Vilniuse etapil võidutsesid eestlased

Fotod! Ratastoolitennise Baltic Team CUP Vilniuse etapil võidutsesid eestlased

Viljar Villiste (EST) ja Ervins Kapa (LAT)

30. augusti õhtul selgusid Baltikumi ratastoolitennise karikavõistluse Vilniuse etapi võitjad. Oma paremust tõestas Eesti meeskond võites nii Lätit kui Leedut kõikides mängudes 3-0. Naiskond kaotas Lätile 3-0.

Eesti ratastoolitennise meeskonna kapten ja valitsev Eesti meister ratastoolitennises Viljar Villiste sõnas võistlust kommenteerides, et kõik poisid olid tublid ja andsid endast maksimumi. “Seda võib lugeda ka tulemustest, kõik mängud võideti. Eriti hea meel on mul enda üksikmängu võidu üle, kus alistasin esimest korda Leedu esinumbrit 5:3 4:2. Tundsin ennast väljakul hästi ja ei lasknud end mõnest eksimusest ja kaotatud geimist häirida. Enamus mu rünnakuid õnnestusid ja nii see võit tuligi.”

Vasakul Urmo Voogla

Meeste võistkondlikus arvestuses võitsid Eesti mängijad nii Lätit kui Leedut 3-0. Eestlased võitsid lätlasi kui leedulasi nii üksikmängus kui paarismängus, alistades vastased kindlalt. Kahe etapi järel on nii Eesti kui Leedu meeskonnal üks etapivõit, otsustavaks kujuneb detsembris mängitav kolmas etapp Riias.

Leedu ja Eesti meeste paarismäng, Eestlased paremalt Viljar Villiste ja Mait Mätas

Eesti ratastoolitennise meeskonda kuulusid Viljar Villiste, Mait Mätas ja Urmo Voogla, naiskonda esindasid Signe Falkenberg ja Kristi Viisimaa. Baltic Team CUP on ratastoolitennise turniir koosneb Tallinna, Vilniuse ja Riia etapist. Tallinna etapi võitsid veebruaris meeste meeskondlikus arvestuses leedukad ja naiste arvestuses lätlased. Eestlased jäid Tallinnas nii meeste kui naiste koondarvestuses teisele kohale. 2017. aasta turniiri kolmas mäng toimub detsembris Riias, mil selgitatakse karikavõistluse üldvõitja. Baltic Team CUP 2016 karikavõistluste turniiride üldvõidu pälvisid möödunud aastal eestlased, jättes leedukad teisele ja lätlased kolmandale kohale.

Kristi Viisimaa

Eestis alustati ratastoolitennise mängimisega 2010. aastal. Lätis ja Leedus on ala harrastatud oluliselt kauem. Ratastoolitennist mängitakse spetsiaalsetes tennisemängu ratastoolides, mille rattad on paremaks ja kiiremaks manööverdamiseks seatud suure kaldenurga alla. Eestis on ratastoolitennise arendamisesse andnud suure panuse Eesti Tennise Liit ja erinevad tennisekeskused.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Liit edendab liikumispuuetega inimeste spordiliikumist Eestis eesmärgiga tuua liikumispuudega inimesed välja ühiskondlikku ellu ja propageerida tervislikke eluviise. Eesti liikumispuudega inimestel on võimalik harrastada näiteks selliseid spordialasid nagu istevõrkpall, ratastoolitennis, kergejõustik, jõutõstmine, saalihoki, ratastoolicurling, ujumine ja palju muud. Eestis on ainuüksi ratastooli kasutavaid inimesi ligikaudu 5000.

Head Uudised GoodNews