1. Avaleht
  2. Sport
  3. Võitlussport
  4. FOTOD! King of Kings Saku Suurhallis: põnevust jagus algusminutitest viimase raundikellani, emotsioone aga pikemaks
FOTOD! King of Kings Saku Suurhallis: põnevust jagus algusminutitest viimase raundikellani, emotsioone aga pikemaks

FOTOD! King of Kings Saku Suurhallis: põnevust jagus algusminutitest viimase raundikellani, emotsioone aga pikemaks

Foto: Rasmus Kooskora
Markko ja Mirkko Moisari ema emotsionaalselt võitlejatest poegadele kaasa elamas
Foto: Rasmus Kooskora

Saku Suurhallis 17. septembril toimunud võitluskunstisarja King of Kings Eesti Grand Prix etapp valmistas meie fännidele pisut meelehärmi, sest maailmameistrivöö koju ei jäänud, kuid põhjust rahulolekuks on, sest meie võitlejad tõid ära tervelt viis võitu. Päevakangelane oli muidugi Markko Moisar, kes põrmustas nelikturniiri käigus oma vastase, pääses finaali ja tegi ka seal puhta töö.

Edukad olid veel tema vend Mirkko Moisar, meie amatsoon Andra Aho ja väga hästi võidelnud Marat Mirzabalajev. Sellega teenis Eesti võitlussport oma kodumaal toimunud King of Kings etapilt kõige rohkem esikohti!

markko-moisar

king-of-kings

Esimesena astusid ringi leedukas Vaidas Valancius ja Eesti poolelt Nikita Štšerbakov. Esimene raund möödus teineteist kobavalt, kuid siis muutus leedukas aktiivseks ja surus Nikita kaitsesse. Teises raundis paistis Vaidas silma aktiivsete jalalöökidega ja lõi väsimust ilmutava, kuid üksikute rünnakutega vastanud Nikita peagi ringipõrandale. Teine ring lõpetaski avamatši ja kohtunik kuulutas võitjaks Vaidas Valanciuse.

nikita-stserbakov

Turniiri teises matšis olid vastamisi amatsoonid, soomlanna Sanni Nurminen ja meie vapper Andra Aho, matši pikkuseks on 3X2 minutit. Andra saabus ringi oma toetajate saatel ja Eesti lippude lehvides. Ta alustas aktiivselt, surus soomlanna kiiresti kaitsesse ja saatis ta juba esimeses raundis kahel korral põlvili. Peale teist korda loobus Sanni jätkamast ja Andra kuulutati võitjaks! Hiljem liikus kuluaarides jutt, et Andra vastane oligi liiga noor, kuid ei tasu unustada, et 17-aastane Soome neiu on Andrast kauem ringis olnud!

andra-aho

Reitingumatšide kolmas heitlus toimus kaalus -85 kg, vastamisi olid lätlane Raimond Aukštikalnis ja meie Ahti Pikkur. Esimene raund algas lätlase aktiivse pealetungiga, kuid meie Ahti võttis kiiresti järele ja hakkas hoopis lõunanaabrile peavalu valmistama. Heitlus oli suhteliselt aktiivne ja tasavägine ka teises raundis, kus silma hakkas paistma võitlejate väsimus. Ahti paistis silma heade jalalöökidega, kuid kolmandas raundis kaotas ta sellest korra ka tasakaalu. See raund mööduski mõlema poole äkkrünnakute ja kaitsesse tõmbumisega ja lõpuks tunnistasid kohtunikud, et lätlane oli aktiivsem ja andsid 3:0 punktid talle.

ahti-pikkur

Neljandas matšis läksid vastakuti Maroco esindaja Mohhamed Amine ja taas Eesti sõdalane Marat Mirzabalajev, kaal -93 kg, seega koos olid vägilased. Esimene raund tundus alguses tasavägine, püstimaadlustega, kuid siis tegi Marat äkksööstu ja marokolane oli järsku põrandal! Võitlus siiski jätkus kuni raundikellani. Teises raundis kordus sama koguni kolmel korral. Kolmandat raundi ei tulnudki ja Marat Mirzabalaev võitis matši!

marat-mirzabalajev

Kuuendas matšis olid kaalus -75 kg võitlusringis valgevenelane Maksim Spodarenko ja meie Iljas Rustamov. Esimeses raundis oli Iljas ilmselgelt aktiivsem pool, kuid teravaid momente tuli ette mõlemalt poolt. Teises raundis kõik kordus, meie mehest 8 sentimeetrit pikem valgevenelane küll ründas, kuid oli siiski kaitsev pool. Kolmas raund — no ei muutunud midagi, kuigi fight oli nauditav. Ja taas ekstraraund! Lisaaeg algas Iljasi raevuka rünnakuga, kuid mida aeg edasi, seda enam tundusid mehed väsinud olevat. Lõpuminutid olid Iljasile valgevenelase rünnaku tõttu eriti ohtlikud, kuid kõik jäi tasakaalu. Kohtunike otsus venis ja lõpuks tuli kurb teade, et nad tunnistasid paremaks Maksim Spodarenko.

iljas-rustamov

Edasi järgnesid nelikturniiri matšid, kus kaalus -65 kg olid esmalt vastakuti meie Markko Moisar ja poolakas Lukasz Leczucki. Meie Markko tuli ringi Smilersi laulu “Mojito” saatel ja teenis võimsa aplausi. Juba esimeses raundis käis vihane klohmimine, kusjuures Markko saatis ettevaatamatu jalahoobi teinud vastase istukile ja sooritas kaks ilusat tehnilist lööki ülevalt ja alt. Teises raundis käis meie sõdalane korra põrandal, kuid saatis poolaka sinna koguni neljal korral. Kolmandas raundis oli Markko väsimus ja poolaka agressiivsus silmnähtavad, kuid eestlane üllatas kiirete rünnakutega. Lõpukella järel tuli kohtunike otsus — Markko Moisar on võitja!!!

markko-moisar2

Kümnes matš oli taas meie jaoks eriline, sest võitlesid meie Mirkko Moisar ja Moldova võitleja Vitali Matei, kaaluks kuni 71. Taas ringis üks Moisar! Nagu Andragi puhul, olid saatjaskonnas treener Kevin Renno ja tema tütar Mimii. Moldova võitleja oli esimeses raundis agressiivsem, Mirkko rahulikum, otsides võimalust kiireks rünnakuks. Tasavägine, kuid suht äge heitlus käis ka teises raundis, Mirkko leidis ennast korra ka põrandalt ja raund lõppes mõlemapoolse rünnakuga. Kolmandas raundis asus Mirkko Vitalit põhjalikult tümitama, saates ta kolmel korral põrandale ja viimaks nööridesse rippuma. Võidufanfaarid kõlasid meie Mirkkole! Kolmas võit Eestile!

mirkko-moisar

Ja käes oligi esimene supermatš kaalus kuni -65 kg, kus kohtusid nelikturniiri parimad, meie Markko Moisar ja Hollandi lipu all heitlev Mansour Yaqubi, kes mõlemad väljusid esimesest matšist võitjana. Markko alustas üliägedalt ja surus vastase sama ägedast vastupanust hoolimata kiiresti nurka, lõpetades raundi tema põrandale saatmisega. Teises raundis korraldas meie sõdalane taas rea ülimetsikuid rünnakuid, sealhulgas hüppelt jalalöökidega ning vastane maandus mitmeid kordi nii põrandale kui nööridesse. Kolmas raund ei erinenud varasemast, Mansour näitas ennast väärika vastasena, kuid tõelise sõdalase Markko vastu ta ei saanud. Neljas võit Eestile, teine Markkolt, kolmas Moisaritelt!

markko-moisar-ja-goodnews

Õhtu supersündmus oli siis käes, kui ringi astusid meie Roman Zõbin ning Moldova esindaja Sergei Morari, kaalul maailmameistri tiitel ning senist tiitlit kaitses Sergei. Tegu oli ka revanšmatšiga, sest mullu detsembris Moldovas toimunud võitluses andsid kohtunikud võidu Morarile. Kaalukategooria oli -77kg, matši kestuseks on 5X3 raundi. Enne matši mürisesid laval mootorrattad ja sinises kaunitar näitas rahvale trofeed, mille nimel heideldakse — maailmameistri vööd ning lõppheitluse juhatasid sisse mõlema riigi hümnid, mille kestel seisis kogu rahvas püsti.

king-of-kings1

Esimene raund näitas, et tegu on võrdsete meistritega. Roman suutis vastase korra tasakaalust välja viia, vastane teda aga kahe korral. Teine raund — ülpõnev, aga tasavägine. Rahvas plaksutas ja skandeeris: Roman, Roman, pinge aga aina kasvas. Kolmandas raundis suutis moldovalane korra Romani jalalööki lukustades ta tasakaalust välja viia ja mõnel korral vankuma panna, kuid kõik oli endiselt tasavägine. Neljandas raundis käis Roman ebaõnnestunud jalalöökidest kahel korral põrandal, kuid raundi lõpus suutis osava rünnakuga sinna saata ka Sergei. Viiendas raundis muutus Roman pisut domineerivamaks, kuid tasavägise võitluse saatuse otsustas kohtunikekogu: Moldova võitleja suutis meistritiitlit kaitsta ja viis vöö kodumaale.

king-of-kings2Väga vaatemängulised olid ka matšid leeduka Valdemar Kulda ja valgevenelase Pavel Turuki, leeduka Devydas Danyla ja Hollandi lipu all heitleva Mansour Yaqubi ning Lätit esindava Zaur Dzavadovi ja haitilase Venson Martha vahel. Lõppkokkuvõttes oli taas üks vägev spordipidu karmide võitluste, kaunite taustatüdrukute, Harley Davidsoni mootorrataste ja suure hulga võitlusspordifännidega.

VAATA GALERIID!
Fotod: Rasmus Kooskora

Head Uudised GoodNews