1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD! Hanno Pevkur: istevõrkpall nõudis meilt kohati isegi rohkem pingutust kui tavavõrkpall
FOTOD! Hanno Pevkur: istevõrkpall nõudis meilt kohati isegi rohkem pingutust kui tavavõrkpall

FOTOD! Hanno Pevkur: istevõrkpall nõudis meilt kohati isegi rohkem pingutust kui tavavõrkpall

GoodNews (2)Täna Lilleküla Gümnaasiumis toimunud rahvusvahelisel istevõrkpalli turniiril astusid sõpruskohtumisel ülesse Eesti tuntud inimesed, kes mängisid istevõrkpalli meeskonna vastu. Sõbraliku mängu võitis istevõrkpalli meeskond.

Sõpruskohtumisel mängiti kaks geimi. Esimese võitsid ülekaalukalt istevõrkpallurid tulemusega 11-25, teises geimis oli mäng juba tasavägisem tulemusega 20-25 istevõrkpallurite kasuks.

Meeskonna kapteni, Eesti Võrkpalli Liidu presidendi Hanno Pevkuri, sõnul aitas tuntud inimeste platsile tulek loodetavasti kaasa istevõrkpallile suurema tähelepanu saamisele. “Istevõrkpalli harrastavad valdavalt liikumispuudega inimesed, kuid tegelikkuses sobib see mäng igaühele. Fakt, et mängitakse istudes, ei vähenda spordiala tõsiseltvõetavust – see nõudis meilt kohati isegi rohkem pingutust kui tavavõrkpall,” rääkis Hanno Pevkur. Ta lisas, et Eesti Võrkpalli Liit on valmis senisest märksa tihedamaks koostööks  istevõrkpalli harrastajatega.

20160507_112233

Istevõrkpalli meeskonna kapteni Ivar Liivi sõnul pakkus mäng põnevust mõlemale võistkonnale. “Istevõrkpalli suurim mänguline erinevus on, et mängitakse maas istudes ning liikumiseks, nagu ka palli mängimiseks, kasutatakse ainult käsi. Tänane kogemus näitas, et tavavõrkpalli mängijatele on istevõrkpall uueks huvitavaks väljakutseks, kuid isegi vaid ühe treeningu järel olid nad meile arvestatavad vastased ja läksid vahepeal isegi korraks juhtima,” rääkis Liiv.

20160507_111203

Tuntud inimeste võistkonnas mängisid endine minister ja riigikogulane Rannar Vassiljev, võrk- ja istevõrkpalli rahvusvaheline kohtunik Toomas Murulo, Tallinna Selveri võrkpalliklubi president Tarmo Keskküla, kultuuriministeeriumi asekantsler Tarvi Pürn, võrkpalli liidu peasekretär Helen Veermäe ning võistkonna kapten võrkpalli liidu president ja siseminister Hanno Pevkur.

20160507_112312

Istevõrkpalli võistkonnas mängisid Valeri Falkenberg, Andrus Seppam, Meelis Kuurmaa, Raido Seppam, Tiit Savason ning kapten Ivar Liiv.

Istevõrkpalli mängitakse tavavõrkpalliga võrreldes väiksemal väljakul ning madalama võrguga. Mängitakse maas istudes. Mäng on dünaamiline ja kiire. Istevõrkpall sobib nii liikumispuudega inimestele, endistele võrkpalluritele kui ka tavamängijatele. Eestis on istevõrkpalli mängitud aastast 1984.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews