1. Avaleht
  2. Sport
  3. FOTOD! Anastassia Kovalenko pani oma tsikli müüki
FOTOD! Anastassia Kovalenko pani oma tsikli müüki

FOTOD! Anastassia Kovalenko pani oma tsikli müüki

Fotod: Ardo Kaljuvee

Eesti motoringrajasõitja Anastassia Kovalenko teatas, et on otsustanud tippspordis jätkata ning eesmärgiks on järgmiseks hooajaks murda motoringraja MM-sarja ja see tervikuna kaasa teha. Tipptasemel võistlemise ja treeningute rahastamiseks pani sponsoreid otsiv Kovalenko enampakkumisele ka oma eelmise võistlustsikli.

Kovalenko sõnul on ta sel hooajal juba teinud kaasa etapi Itaalia meistrivõistluste Yamaha R3 sarjas ning seal välja sõidetud varasemast 3 sekundit kiirem aeg ning üldse grupi kiireim ringiaeg andis tunnistust, et piisava treeningu ja hea ettevalmistusega on võimalik võistelda kõrgete kohtade nimel kasvõi MM-sarjas Supersport 300.

„300-kuubikuliste sari on minu hinnangul esimene, kus naised saavad meestega võrdsel tasemel võistelda ning minu väike kehakaal võib startides ja sirgetel anda isegi eelise. Itaalia sari annab hea baasi, et edasi minna MMile, sest tase on tugev ja sealsed parimad ringiajad olid isegi sekundi võrra paremad kui MMil,“ märkis Kovalenko.

Kovalenko hinnangul on arenguks oluline, et saaks sõita ja treenida koos teiste kiirete sõitjatega. „Minu tänane peamine probleem on see, et saan treenida peamiselt üksi ning Eesti kliimat arvestades väga lühikese perioodi aastas. „Et areneda, tuleb ka hooajaväliselt maailma tippudega koos treenida, ent see nõuab tublisti rahalisi vahendeid,” ütles Kovalenko, kelle sõnul on tänaseks sponsoritena toetamas Alexela, OlyBet ja Porsche, ent et järgmisel hooajal MM-sarja end murda ja see tervikuna kaasa teha, on hädasti tarvis leida veel toetajaid.

Kovalenko avas Olümpia hotellis asuvas OlyBeti spordibaaris enda spordimeenetega näituse ning kuulutas seal välja, et paneb enampakkumisele ka oma Eesti võistlustsikli, et võistlemiseks ja treeninguteks veelgi täiendavaid vahendeid koguda.

600-kuubikuline Kawasaki tsikkel on täisvarustuses ja nii tänavatel kui ringrajal sõitmiseks ning sobib nii meestele kui naistele. Vinge tsikli alghind jääb 7000-8000 euro juurde ning oma pakkumise saab teha, võttes Kovalenkoga ühendust Facebookis või Instgrammis.

Alates 2013. aastast on Kovalenko võistelnud Superstock 600 B- ja C-klassis, kui teenis B-klassis teise ja C-klassis kolmanda koha. Hoolimata 2014 hooaja keskel toimunud kukkumisest ja rangluu murdmisest, suutis ta hooaega jätkata ja lõpetades Superstock 600 B klassi esikohal. Aastast 2015. hakkas ta sõitma Euroopa juunioride karikasarjas, kus tuli naiste arvestuses teiseks.

Kovalenko on valitud Eesti aasta parimaks naismotosportlaseks nii aastal 2014 kui 2016 ning teeninud aastal 2015 aasta mototeo auhinna. Täna võistleb Kovalenko väiksema kubatuuriga klassis – Itaalia meistrivõistlustel Yamaha R3 sarjas.

Head Uudised GoodNews