1. Avaleht
  2. Sport
  3. Euroopa parimad kergejõustiklased kuulutatakse välja Tallinnas
Euroopa parimad kergejõustiklased kuulutatakse välja Tallinnas

Euroopa parimad kergejõustiklased kuulutatakse välja Tallinnas

Foto: Tallin24.info

12. oktoobri õhtul koguneb Euroopa kergejõustikujuhid Tallinnasse pidulikule auhinnagalale, kus avaldatakse tänavused Euroopa aasta parimad kergejõustiklased. Auhinnagalast, kuhu saabuvad ka Euroopa parimad sportlased, teeb otseülekande ETV.

Lennusadamas korraldataval auhinnagalal kuulutatakse välja Euroopa aasta parimad kergejõustiklased ning Rising Star auhinna laureaadid, kes valiti hääletamise teel fännide, ajakirjanike, Euroopa Kergejõustikuliidu liikmesorganisatsioonide ning ekspertide kolleegiumi poolt. Aasta kergejõustiklase auhindu antakse välja juba 21. korda ning pidulikku galat laureaatide austamiseks korraldatakse alates 2009. aastast. Kui varasematel aastatel on Euroopa Kergejõustikuliit avaldanud võitjad juba enne galaüritust, siis tänavu Tallinnas kuulutatakse Euroopa parimad esmakordselt välja auhinnagalal. Eelmisel aastal pälvisid tunnustuse mitmevõistleja Jessica Ennis ning pikamaajooksja Mo Farah. Rising Star auhindadega pärjati 2012. aastal teivashüppaja Angelica Bengtsson ning 400m jooksja Pavel Maslàk.

Samuti antakse galal üle Euroopa Kergejõustikuliidu treeneritöö autasud, millega tunnustatakse treenereid nende hindamatu panuse eest ala arendamisel. Eesti kergejõustikuga seotud treeneritest on varem autasu pälvinud Martin Kutman, Anne Mägi, Tiina Torop, Andrei Nazarov ja Vesteinn Hafsteinsson.

Eraldi pärjatakse Women’s Leadership auhinnaga naisi, kes on eeskujuks oma töö ja juhtimisalaste saavutuste poolest ning kergejõustiku väärtuste kandjatena. Eestist on varasemalt auhinna pävinud alaliidu peasekretär Sirje Lippe.

ETV toob spordisõpradeni ligi tunnise otseülekande pidulikust galast, mis algab laupäeva õhtul kell 19:10.

Otseülekannet saab jälgida nii televisooni kui ka interneti (http://otse.err.ee/etv/) vahendusel. Telepilt jõuab ETV vahendusel üle maailma kõigile EBU liikmetele. Samuti läheb kokkuvõte auhinnagalast Eurospordi eetrisse.

Head Uudised GoodNews