1. Avaleht
  2. Sport
  3. Euroopa meistrivõistlusi curlingus aitab Eestis korraldada üle 100 vabatahtliku 20 erinevast riigist
Euroopa meistrivõistlusi curlingus aitab Eestis korraldada üle 100 vabatahtliku 20 erinevast riigist

Euroopa meistrivõistlusi curlingus aitab Eestis korraldada üle 100 vabatahtliku 20 erinevast riigist

Euroopa meistrivõistlusi curlingus aitab Eestis korraldada kokku üle 100 vabatahtliku 20 erinevast riigist, neist kaugemad tulevad siia appi Kanadast, Hong Kongist ja Bangladeshist.

Curlingu EMi korralduskomitee liige Juuli Liit tõi välja, et rahvusvahelise tiitlivõistluse korraldamisel vajab Eesti Curlingu Liit abi ning vabatahtlikke on Eestisse oodata paljudest erinevatest riikidest. “Niivõrd rahvusvahelises seltskonnas töötamine on juba omaette kogemus, lisaks on see hea võimalus näha ja aidata kaasa ühe Eesti jaoks oluliseima spordisündmuse korraldamisel, mida olümpiaala tiitlivõistlus kahtlemata ka on,” ütles Liit.

Tiitlivõistluse ettevalmistustööd käivad Eesti Curlingu Liidus täie hooga ja juba järgmisel nädalal liitub kohaliku korralduskomiteega võistuse direktoriks palgatud Anton Porotikov, kes on erinevatel ametikohtadel korralduse poole peal osalenud nii Euroopa mestrivõistlustel, maailma meistrivõistlustel kui ka olümpiamängudel. Tööd Tondiraba jäähallis algavad 10. novembrist, kui jäämeistrid alustavad kahe võistlusareeni ettevalmistusega.

Eestisse on tulemas üle 30 vabatahtlikku ligi 20 riigist, kaugemad abilised tulevad Eestisse Kanadast ja Hong Kongist aga ka eksootilisest Bangladeshist. Lisaks on korraldamisse kaasatud kümned Eesti vabatahtlikud. “Kindlasti annab suurepärase kogemuse juba erinevate rahvustega lävimine ja koos töötamine, miks mitte leida siit sõpru tulevikuks, sest ükski curlingumängija maailmast ei jäta teist lageda taeva alla. Oleme ise seda korduvalt kogenud reisides erinevates riikides,” rääkis Juuli Liit.

Lisaks vabatahtlikele on Eestisse novembris saabumas üle 60 jäämeistri, kohtuniku ja korralduskomitee liikme ning lisaks ka 50-liikmeline teleülekande meeskond, sest teleülekannete kaudu saab spordisündmusest osa üle 20 miljoni vaataja üle maailma (sh Kanada ja USA).

Euroopa meistrivõistlused curlingus toimuvad Tondiraba jäähalli kahel areenil 16. novembrist 24. novembrini. Võistlus toob Eestisse Euroopa curlingutipud, sh ka tiitlikaitsjad Rootsist ja Šotimaalt ning kokku osaleb 20 riiki naiste arvestuses ja 26 meeste arvestuses. Paralleelselt toimuvad nii A- kui ka B- tugevusgrupi Euroopa meistrivõistlused ning B-tugevusgrupis on võistlustules ka Eesti nais- ja meeskond.

Suurvõistluse korraldamise kogemus on Eesti Curlingu Liidul olemas 2015. aastast, kui Tallinnas toimusid juunioride maailmameistrivõistlused, kuid niivõrd suurt curlinguvõistlust ei ole Eestis varem toimunud.

Head Uudised GoodNews