1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eriolümpia sportlased võitsid Euroopa mängudelt rohkelt medaleid
Eriolümpia sportlased võitsid Euroopa mängudelt rohkelt medaleid

Eriolümpia sportlased võitsid Euroopa mängudelt rohkelt medaleid

Foto: Matti Paglant
Foto: Matti Paglant

Belgias Antwerpenis 9.-20. septembrini toimuvatelt Euroopa mängudelt saabus Eesti Eriolümpia delegatsioon suurepäraste tulemuste ja rohkete medalitega. Eestlased võitsid kokku kuus kulda, üheksa hõbedat ja kolm pronksmedalit.

Judos võitis kulla Viktor Sevtšov nagu ka sulgpallis Ivo Säde, Maikel Nirk ja Kristina Puksing. Janari Pirnipuu võitis lauatennise üksikmängus samuti kulla, Ivo Säde ja Rutt Ellermaa aga sulgpalli segapaarismängus. Kristjan Känna võitis sportvõimlemises seitse hõbedat, Tanita Glaser sportvõimlemises kaksa hõbedat ja ühe pronksi, Mari-Liis Rampe lauatennise üksikmängus pronksi ning Kristina Puksing ja Maikel Nirk sulgpalli segapaarismängus samuti pronksmedali.

Euroopa mängudel osales 2000 intellektipuudega sportlast 58 Euroopa riigist ja võisteldi kümnel spordialal, milleks olid kergejõustik, sportvõimlemine, jalgpall, bocce, sulgpall, ühendatud korvpall, jalgrattasõit, judo, lauatennis ja ujumine. Mängude toimumisele aitas kaasa 4000 vabatahtlikku, 2500 pereliiget ja ligi 40 000 pealtvaatajat. 2015. aastal toimuvad Eriolümpia maailmamängud USA-s Los Angeleses.

Head Uudised GoodNews