1. Avaleht
  2. Sport
  3. EOK president Urmas Sõõrumaa rõhutas tänuüritusel iga Eesti sportlase medalivõidu tähtsust
EOK president Urmas Sõõrumaa rõhutas tänuüritusel iga Eesti sportlase medalivõidu tähtsust

EOK president Urmas Sõõrumaa rõhutas tänuüritusel iga Eesti sportlase medalivõidu tähtsust

eokEesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas Hilton Tallinn Park konverentsikeskuses toimunud pidulikul vastuvõtul 2016. a teisel poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid võitnud sportlasi ja nende treenereid.

Ühtekokku on Eesti sportlased 2016 I poolaastal võitnud täiskasvanute, juunioride ja noorte rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 70 medalit.

EOK president Urmas Sõõrumaa rõhutas tänuüritusel iga Eesti sportlase medalivõidu tähtsust. „Olümpiaaasta esimene pool on Eesti spordi jaoks olnud edukas. 70 võidetud tiitlivõistluse medalit on märkimisväärne arv. Sõltumata spordialast ja kas see on olümpiaala või mitte, nõuab medalini jõudmine pikaajalist pühendumist, tarka treenimist, tipptasemel abilisi ja taustajõude. Eriline heameel on selle üle, et suure osa meie medalisaagist on võitnud noored. See on kinnitus, et Eesti sport on jätkusuutlik ja meil on sirgumas tänastele tippudele vääriline järelkasv. Suur tänu teile kõigile, kes te olete Eesti lippu kõrgel hoidnud!“.

eok3

Eesti sportlased on aasta esimese 5 ja poole kuuga võitnud täiskasvanute, noorte ja juunioride rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 70 medalit 19 spordialalt (11 kuld-, 17 hõbe- ja 42 pronksmedalit). Euroopa meistrivõistlustel jõuti medalivõitudeni 55 ja maailmameistrivõistlustel 15 korral. Täiskasvanute ja noorte tiitlivõistlustelt võidetud medalid arv oli vastavalt 27 ja 43.

eok2

Eestile 2016 I poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid toonud spordialad on jalgrattasport, judo, jõutõstmine, kahevõistlus, karate, kiiruisutamine, kulturism, maadlus, piljard, purjetamine, sambo, sumo, sõudmine, taekwondo (ITF), tantsusport, triatlon, tõstmine, veemootorisport, võimlemine.

eok4

Alates 2013. aastast kuuluvad arvestusse rahvusvaheliste tiitlivõistluste (OM, MM, EM) medalivõidud, mis vastavad järgmistele tingimustele:

  • spordiala on rahvusvahelise katusorganisatsiooni tunnustatus SportAccordi poolt või Eesti alaliidu kuulumine EOK-sse;
  • medaliarvestusse lähevad täiskasvanud, noorsoo (U-23), juunioride (U-20) ja maksimaalselt kahe noorte vanuseklassi (U-18 ja U-16vanuseklass -) tulemused
  • tiitlivõistlusest osavõtjate arv peab olema suurem, kui on medalikohti;
  • Eestit esindav sportlane peab olema Eesti kodakondsusega.

Pidulikke vastuvõtte tiitlivõistluste medalivõitjate ja nende treenerite tunnustamiseks on Eesti Olümpiakomitee korraldanud alates 2006. aastast. Eesti sportlaste medalivõitude 2016. a jooksvat ülevaadet näeb SIIT!

Head Uudised GoodNews