1. Avaleht
  2. Sport
  3. Energiajooks toob Narva tuhanded tervisesportlased
Energiajooks toob Narva tuhanded tervisesportlased

Energiajooks toob Narva tuhanded tervisesportlased

Narva Energiajooks 2013 Foto: Sportfoto
Narva Energiajooks 2013
Foto: Sportfoto

Energiajooks ja Energiapäev ootavad juba sel pühapäeval, 15. juunil kõiki spordisõpru ja kultuurihuvilisi Narva. Jooksud stardivad sellel aastal taas Narva kesklinnast Peetri platsilt ning radadele oodatakse tuhandeid tervisesportlasi. Spordivõistlusele lisaks ootab kõiki Eesti Energia poolt esmakordselt korraldatav meeleolukas Energiapäev Narva linnuse hoovis.

Neljandat korda toimuvale Narva Energiajooksule on praeguse seisuga registreerunud 2295 spordisõpra. Eesti Energia ühiskondliku vastutuse juhi Kaja Kilgi sõnul on osalejaid jooksule saabumas ka välisriikidest: “Hetkel on registreerinud inimesi 10 riigist. Meil on hea meel, et spordivõistlus ja meeleolukas kultuuriprogramm toovad piirilinna külastajaid ka väljapoolt, mis aitab tõsta Ida-Virumaa tähtust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul,” sõnas Kilk. Lisaks Eesti tervisesportlastele stardivad Narvas jooksjad Soomest, Venemaalt, USA-st, Poolast, Taanist, Rootsist, Norrast, Lätist ja Prantsusmaalt.

„Tänavune Liikumisaasta toob starti nii uusi liikumishuvilisi kui ka juba kogenud jooksjaid. Narva Energiajooksu raames toimuvad Eesti meistrivõistlused poolmaratonis, kus on kohal Eesti jooksuparemik. Narva on jooksma või kõndima oodatud kõik, kes liikumist naudivad,“ kutsub Spordiürituste Korraldamise Klubi juhatuse liige Mati Lilliallik veel
osalejaid registreeruma.

Registreerimine Narva Energiajooksule lõpeb internetis reedel, 13. juunil kell 17.00. Registreerida on võimalik ka võistluspäeval kohapeal alates kella 9.00-st. Registreerimine lõpeb 15 minutit enne starti.

Jooksuga üheaegselt saab pühapäeva hommikul hoo sisse ka esmakordselt korraldatav Energiapäev. Terve päeva jooksul saavad külastajad osta Narva linnuse hoovis avatud laadalt, kohalike käsitööliste valmistatud tooteid. Avatud on ka maitseelamusi pakkuvad toitlustuspunktid. Laste meelelahutuseks on üles seatud Teadusteemaline programm koos Energia avastuskeskuse töötubade ja AHAA Teadusteatriga. Lisaks saavad lapsed osaleda ka Draakoni lastejooksul, mängida oma suure sõbra Elektrijänesega ning hüpata batuutidel.

Energiapäeva muusikaline programm algab kell 13.00 ning kell 15.00 astub aga lavale Ukraina tüdrukute-duo NeAngly ja nende järel maailmas üha enam populaarsust koguv eesti ansambel Ewert and the Two Dragons. Üritust jääb lõpetama kella 18.30-ni plaate keerutav DJ Bell.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks kuulub Eesti linnajooksude sarja. Sellel aastal toimub jooksuga samal ajal esmakordselt Energiapäev, mis taaselustab energeetikute päeva läbiviimise traditsiooni Narvas.

Head Uudised GoodNews