1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eestlased osalesid Itaalias istevõrkpalliturniiril
Eestlased osalesid Itaalias istevõrkpalliturniiril

Eestlased osalesid Itaalias istevõrkpalliturniiril

Maikuus korraldati Tallinnas Eesti Võrkpalli Liidu, Eesti Paralümpiakomitee, Eesti Invaspordi Liidu, Eesti kaitseväe ja Euroopa Liidu Erasmus+ toetusprogrammi koostöös istevõrkpalli arendamiseks koolitus ja turniir. Võitis Palusalu võistkond, kes tagas sellega pääsu Roomas 19.-20. novembrini toimunud rahvusvahelisele turniirile Sit 2 Play.

Alagrupiturniiril kaotati 1:2 Bulgaariale ja 0:2 Itaaliale. Mängus 5.-6. kohale kohtuti Soomega ja selle mängu võitsid põhjanaabrid tulemusega 2:0. Eestile seega tasuks 6. koht ja kuhjaga mängurõõmu. Võitjaks tuli esmakordselt toimunud turniiril Türgi.

Palusalu võistkonna koosseis Rooma turniiril: Robin Mõttus, Sten Palomäki, Deniss Ruus, Kiira Ivanova, Alesja Jagolnik, Elina Skuratovski, Arina Skuratovski, Anna Gontšarova, Anastassia Makunina, Lilia Malkov, Ragne Rahuoja, Aleksander Russõi.

Mais algatatud projekti eesmärk on muuta levinud arvamust, et istevõrkpalli näol on tegemist vaid invaspordiga. Istevõrkpall on tehniline ala ja sobib kõigile: nii lastele kui ka täiskasvanutele, nii algajatele kui ka juba kogenud võrkpalliharrastajatele. Viimastel aastatel on ala populaarsust kogunud. Pildis on istevõrkpall eelkõige tänu Eesti kaitseväe vigastatud veteranidele, kes on istevõrkpallis edukalt osalenud ülemaailmsel Invictus Gamesil.

Head Uudised GoodNews