1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eestimaa Spordiliit Jõud Aasta tegija on Margit Kurvits
Eestimaa Spordiliit Jõud Aasta tegija on Margit Kurvits

Eestimaa Spordiliit Jõud Aasta tegija on Margit Kurvits

Eesti maakondade spordiliite ühendava Eestimaa Spordiliidu Jõud koosolekul valiti Aasta tegija 2018. tiitli pälvis Margit Kurvits. Aasta tegijate tunnustamine toimus 15.detsemrbil Haapsalu Kultuurikeskuses.

2018. aastal toimusid Viljandis 34.Eesti omavalitsuste talimängud, mille korraldustoimkonda kuulus Margit Kurvits. Margiti õlul oli kogu võistluse koordineerimine ja kohapealne asjaajamine. Selle aasta talimängudel osalesid haldusreformist tulenevalt koos vallad ja linnad, mis esitas mängude korraldajatele uue väljakutse.

Margiti eestvedamisel toimib Viljandimaa koolinoorte võistlussüsteem. Koolidevahelisi võistlusi toimub maakonnas 14 erineval spordialal ning kokku toimub 43 võistlust erinevale vanusele. Ka palju Eesti Koolispordi Liidu piirkonnavõistlusi ja finaale toimub Viljandis ning tihtilugu on just Margit see kes on nõus neid korraldama.

Viljandis toimuva suurjooksu Viljandi Linnajooksu  korraldustoimkonnast ei puudu ka Margit. Viljandi Linnajooks toimus sellel aastal juba 63. korda ning on vanim linnajooks kogu Eestis.

Väga suurt abi osutab Margit Viljandimaa spordiklubidele, andes neile nõu võistluste korraldamisel ja läbiviimisel. Tihtilugu viibib ka kohapeal, haarates kätte mikrofoni või stopperi. Viljandimaa ajaloolised Sakala suvemängud ja talimängud toimuvad samuti spordiliidu ja Margiti eestvedamisel. Margit Kurvits kuulub Eestimaa Koolispordi Liidu juhatusse ja Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali nõukogusse.

Lisaks tunnustatakse Eestimaa Spordiliidu Jõud aasta tegijaid kolmes maakondlikus kategoorias: noortetreener, kohaliku spordielu edendaja ja piirkondlik spordisündmus. Põlvamaalt pälvisid tunnustuse Elar Hani, Kurmet Karsna ja Eesti Tõukeratta Liit Aigar Nuuma eestvedamisel. 

Elar Hani – noor mees, kes maadlejast kasvanud uute maadlejate kasvatajaks – kuulunud aastaid Eesti maadlejate paremikku, olnud viimati 2016.a. Põlvamaa parim meesportlane . Ta on puhunud elu sisse Põlvamaa maadluselule, sütitanud oma eeskuju, entusiasmi  ja positiivse suhtumisega noortesse poisihakatistesse, nüüd juba ka tüdrukutirtsudesse usku endasse, oma jõusse.
Elari eestvedamisel on klubi viinud ellu edukaid projekte (nt Leader – maadlusmati soetamine, jm), korraldanud võistlusi (nt 2018.a. Jõud MV) ja algatanud uusi klubi liikmeid ühendavaid ettevõtmisi (nt klubi jõulupidu, ühised laagrid, jm).

Kohaliku spordielu edendaja kategoorias tunnustatud Kurmet Karsna on põline räpinlane ja oma kodukoha patrioot. Põhitöökoht – Ruusa Põhikooli direktor, kehalise kasvatuse õpetaja. Hetkel on tema juhtida kohaliku spordiklubi, Räpina  Spordiklubi tegevus. Kurmeti eestvedamisel on toimunud paljud spordiüritused: Räpina Rattatuur, Räpina Raudmehe Triatlon, Laste Rattapäev, samuti Meeste terviseõhtud erinevate külalistega. Ta on Räpina discgolfi raja ehituse üks algatajatest ja samas paigas toimunud Teeme Ära talgute läbiviija.
„Vormisolekmiseks” osaleb  Kurmet korvpallitreeningutel ning Räpina Ühisgümnaasiumis juhendab ta noorte  üldkehalise  ettevalmistuse treeninggruppi. Kurmetile  on omane algatusvõime ja hea huumorimeel.

Piirkondliku spordisündmuse kategoorias tunnustati Eesti Tõukeratta Liidu  eestvedamisel Põlva linnatänavail toimunud Euroopa tugevaima võistlussarja  Footbike Eurocup 2018 viimast ja otsustavat etappi, mille käigus selgusid tänavuse 2018 hooaja Euroopa kõige kangemad ja kiiremad tõukeratturid. Kuue riigi tugevaimad võistesid kahel päeval kolmel distantsil; kriteeriumis, teatevõistluses ja maratonis. Väga olulise panuse heale korraldusele andsid  vabatahtlikud abilised  ning  toetajad eesotsas Põlva vallaga. Tunnustuse võttis vasti liidu tegevjuht Aigar Nuuma. Siinkohal on asjakohane teada anda, et Põlva võõrustab maailma tugevaimate tõukerattaspordi harrastajate tiitlivõistlust aastal 2020.

Aunimetusi annab Jõud alates 2003. aastast üksikisikule või isikute rühmale, kelle töö ja tegevus on silma paistnud erilise tulemuslikkusega ja mõjutanud spordiliidu arengut. Eestimaa Spordiliidu Jõud aasta tegijad valiti maakondade spordiliitude poolt esitatud kandidaatide hulgast vastavalt Aasta tegija 2018 juhendile.

Allikas: Eesimaa Spordiliit JÕUD

Head Uudised GoodNews