1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Tai poksi sportlased särasid Tondiraba jäähallis
Eesti Tai poksi sportlased särasid Tondiraba jäähallis

Eesti Tai poksi sportlased särasid Tondiraba jäähallis

Tai-poks03Laupäevasel Tallinna Tondiraba jäähallis toimunud Baltfight Pro’l esinesid edukalt kõik kolm Tallinna Taipoksi Klubi sportlast – Andra Aho, Markko Moisar ning Rain Kärkinen. Areenil selgusid Eesti Võitlusspordi Ühenduse parimad sportlased 2014. aasta arvestuses.

Markko Moisar alistas K-1 reeglite järgi peetud matšis endast kümme aastat vanema belglase Zenja Jetoni. See oli tema jaoks 37. peetud matšist 27. võit.

Tai-poks01

Koos Moisariga eelmise aasta 15. novembril Xplosion’il üles astunud Rain Kärkinen võitis seekord Tai poksi matšis belglase Mamba Cauwenbeŕgi. Enda sõnul teadis ta, et vastane on väga hea ja tugev ning pani seega ettevalmistusel rõhku vastupidavusele ja jõule. “See oli mu 35. fight, millega kaasnes mu 28. võit,” lausus ta.

Tai poksi treeneri Kevin Renno sõnul on mõlemad mehed tipptasemel tegijad, kuid maailmapildis on neil veel arenemisruumi.

Eesti naiste lootus ning seni 8 matšist 8 võitu omav Andra Aho võitis laupäeval samuti oma vastast, mitmekordset Valgevene Tai ja kikkpoksi meistrit Ilona Jakubovitšit. Andra ise on möödunud aasta oktoobrist Euroopa meister kaalus kuni 54 kilogrammi ning novembris tõid nad koos õe Angelaga Vilniuses toimunud World Amateur K-1 organisatsiooni EM-ilt ära kuldmedalid ja meistritiitli.

Tai-poks04

Üritusel astusid üles mitmed teised Eesti võitlusspordialade esindajad nagu Irina Embrich vehklemises, Eduard Svarval ja Marek Ušakov taekwondo‘s, Rain Karlson poksis ning Eduard Kamensk K-1-s.

Tänavu on tulemas veel mitmeid võistlusi nii amatööride kui proffide tasemel. Kõige suurem sündmus saab olema 17. oktoobril Saku Suurhallis, tegemist on üle maailma populaarsust koguva ürituste sarjaga KOK ehk King of Kings, mis peetakse K-1 reeglite järgi.

K-1 on võitlussport, mis ühendab endas muay thai, karate taekwondo, wushu, kickboxing‘u ja traditsioonilise poksi tehnikat. See loodi 1990-ndate aastate alguses Jaapanis, et korraldada erinevate löökvõitlusalade vahel võistlusi.

“Tai poks on viimase 10 aastaga teinud Eestis tohutu arengu ja jään huviga ootama, mis saab toimuma järgmise 10 aastaga,” seletab Kevin Renno. “Tai poks ja K-1 on kaks erinevat võitlusstiili, kuid neid võib nimetada ühise nimetusega fightsport, mis Eestis praegu väga kiiret arengut läbi teeb. Mina pühendan kogu oma aja selle spordiala arendamisele Eesti ja luban, et suured üritused, turniirid ja saavutused on alles ees!”

Head Uudised GoodNews