1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti sportlased kandsid Euroopa mängude avatseremoonial Montoni rõivaid
Eesti sportlased kandsid Euroopa mängude avatseremoonial Montoni rõivaid

Eesti sportlased kandsid Euroopa mängude avatseremoonial Montoni rõivaid

Foto: EOK
Foto: EOK

Reedel Aserbaidžaani pealinnas Bakuus avatud Euroopa mängude avatseremoonial kandis Eesti delegatsioon kodumaise moebrändi Monton rõivaid, mis pärinevad brändi kevadsuvisest kollektsioonist.

„Naistel oli seljas tumesinine linane jakk ja linased lühikesed püksid ning tumesinise-valgetriibuline maika. Tahtsime luua suviselt šikki üldmuljet, säilitades ka komplekti mängulisuse,“ ütleb Montoni naisterõivaste disainer Piret Puppart, kes ka ise Bakuus avatseremooniat jälgis.

Meessportlaste komplekti valiku tegemisel olid olulisteks teguriteks kandmismugavus, selle sobivus kliimasse ning et kogu vorm oleks väärikalt suvine ja mehiselt šikk, kommenteerib Montoni meesterõivaste peadisainer Peeter Rästa. „Valisin meeste komplektiks puuvillase helesinise mikrostruktuursest puuvillasest kangast pintsaku, linase lühikeste varrukatega särgi  ja suvised puuvillasest popliinkangast püksid.“

Nii naiste kui meeste rõivakomplekte täiendasid valged sportlikud jalanõud. „Need on praeguses moepildis väga aktuaalsed ja tihti presenteeritud just formaalsema rõivaga, seda ka catwalk´idel. Antud komplekti puhul läksimegi pintsaku ja sportliku jalatsi kombineerimise teed,“ selgitab Puppart.

Vastavalt aktuaalsele moepildile kasutati komplektide värvigammas ka sinise erinevaid variatsioone: „Hele- ja tumesinised toonid annavad omavahel kombineerituna hästi värske, samas puhta, põhjamaise ja eestiliku tulemuse.“

Esmakordsed Euroopa mängud toimuvad 12.-28. juunini Aserbaidžaanis Bakuus. Võisteldakse 20 spordialal, sh nii olümpia- kui ka mitteolümpiaaladel ning ühel paraolümpiaalal. Kaheteistkümnel spordialal on võimalik teenida kas koht Rio olümpiamängudele, täita kvalifikatsiooninorm või saada edetabelis punkte. Mänge näeb otseülekandes eestikeelsete kommentaaridega ERRi spordiportaalis ning ETV-s ja ETV2-s.

EOK kinnitas koondisesse 59 sportlast, mis on suurim delegatsioon, mille EOK olümpiale või teistele võistlustele lähetanud.

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda.

Monton on olnud Eesti Olümpiakomitee ametlikuks sponsoriks juba alates 2004. aastast ning disaininud paraad- ja vabaajarõivaid nii Ateenas, Torinos, Pekingis, Vancouveris, Londonis kui ka Sotšis võistlemas käinud Eesti olümpiasportlastele.

Head Uudised GoodNews