1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti ratastoolitennisistid alustavad võitlust suurvõistluse pääsme eest
Eesti ratastoolitennisistid alustavad võitlust suurvõistluse pääsme eest

Eesti ratastoolitennisistid alustavad võitlust suurvõistluse pääsme eest

Vasakult Viljar Villiste, Mait Mätas, Urmo Voogla ja seisab treener Alar Milk
Vasakult Viljar Villiste, Mait Mätas, Urmo Voogla ja seisab treener Alar Milk

Eesti ratastoolitennisistid Viljar Villiste, Mait Mätas ja Urmo Voogla alustavad täna võistlemist Portugalis toimuval World Team Cup Euroopa kvalifikatsioonivõistlusel. Suurvõistluse pääsme eest asuvad võistlustulle 13 Euroopa riigi võistkonnad.

Eesti ratastoolitennisistide treeneri Alar Milki sõnul on võistluse tase tänavu väga kõrge ja konkurents tihe, kuid ka Eesti sportlaste ettevalmistus on hea. “Meie sportlased pakuvad vastastele kindlasti tugevat konkurentsi ning oodata on kõrgetasemelist tennist ja äärmiselt  pingelist võistlust,“ kommenteeris Milk.

Eesti ratastoolitennistid võistlevad oma alagrupis Venemaa ja Austria sportlastega. Täna kohtub Eesti võistkond Venemaaga ning mängitakse kaks üksikmängu ja üks paarismäng. “Venemaa sportlased on noored, tugevad ning hea tehnika ja liikuvusega. Samas ka meie mängijate oskused ja võistluskogemused arenevad iga võistlusega ning viimased trennid on läinud hästi,” lisas Milk.

Eesti ratastoolitennisistid alustavad võitlust suurvõistluse pääsme eest

Vilamouras peetavale turniirile eelnes samas toimunud ITF Future Series turniir ja Eesti sportlaste treener jäi turniiril saavutatuga rahule: „Viljar ja Mait jõudsid üksikmängus teise ringi. Viljari paarismäng rumeenlasega oli väga hea ja jõuti teise ringi, kus võitja selgus alles dramaatilises lõppmängus. Mõlemal paaril oli kasutada matšpalle, kuid võidu noppisid siiski hispaanlased.“

Eesti ratastoolitennis on viimastel aastatel jõudsalt arenenud ning sportlaste osalemine rahvusvahelistel turniiridel tõstab Eesti ratastoolitennise järjest enam ka maailmapildile.

Eesti ratastoolitennisistid alustavad võitlust suurvõistluse pääsme eest2

World Team Cup Euroopa kvalifikatsiooniturniir peetakse Portugalis 26. märtsini. World Team Cup  on tähtsaim ratastoolitennise võistlus, mis võrdub tennises maailmameistrivõitlusega ning tavatennises on selle ekvivalendiks kõrgetasemelised turniirid  Davis Cup ja Fed Cup. World Team Cup turniiri peetakse iga-aastaselt ning tänavu toimub võistlus Itaalias 1.-7. mai 2017.

Eesti Invaspordi Liit ühendab liikumispuudega inimesi pakkudes neile erinevaid võimalusi liikumiseks ja spordiga tegelemiseks. Ratastoolitennist on arendatud koostöös Eesti Tennise Liiduga alates 2010. aastast. Eesti ratastoolitennist toetavad Rocca Al Mare Tennisekeskus, Nefab Packaging OÜ, Tallinna Vesi AS, Invaru OÜ, Tallinna linn, Eesti Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu ja Sotsiaalministeerium.

Head Uudised GoodNews