1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Olümpiakomitee ootab ettepanekuid järelkasvutiimi sportlaste valimiseks
Eesti Olümpiakomitee ootab ettepanekuid järelkasvutiimi sportlaste valimiseks

Eesti Olümpiakomitee ootab ettepanekuid järelkasvutiimi sportlaste valimiseks

Eesti Olümpiakomitee ootab ettepanekuid järelkasvutiimi sportlaste valimiseksEesti Olümpiakomitee (EOK) ootab märtsi keskpaigani ettepanekuid alanud aasta järelkasvutiimi sportlaste valimiseks, kokku pääseb tiimi kuni 26 sportlast.

Järelkasvutiimi „Märka järgnevat põlvkonda“ valitakse kuni 26 sportlast, kes on sündinud aastatel 1992-1995 ning üks järelkasvu pallimänguvõistkond, teatas EOK. Kandideerimisavaldusi saab esitada 15. märtsini.

Järelkasvutiimi valitakse kaheksa sportlast suveolümpiaaladelt, neli taliolümpiaaladelt, kuus mitteolümpiaaladelt, kuus pallimängijat, üks pallimänguvõistkond, üks kaitseväe sportlane ja üks üliõpilassportlane. Lisaks nendele stipendiumitele antakse välja veel kaks noore talendi, kaks väga noore talendi ja üks Eesti rahva stipendium.

Järelkasvutiimi juhi Jaanus Kriiski hinnangul on järelkasvutiim end kahe aasta jooksul õigustanud ja projekti abil on paljude sportlaste eelarvesse üks kindel rida lisandunud. „Me usume, et sportlased, kelle oleme projekti valinud, suudavad Eesti tippspordi traditsioone edukalt edasi viia ja seda usku toetavad ka arvukad medalid, mis võidetud nii täiskasvanute kui ka omaealiste tiitlivõistlustelt,“ ütles Kriisk

2013. aastal EOK presidendi Neinar Seli initsiatiivil ellu kutsutud projekti eelarve on kahe aastaga kasvanud 50 000 eurolt ligi 60 000 eurole. Projekti eelarvest 50 000 eurot moodustab EOK presidendi palgafond ning ülejäänud osa ettevõtte Estiko panus noortespordi arendamisse. 2013. aastal pälvisid projekti raames stipendiumi 27 sportlast ja üks võistkond, mullu anti välja 29 individuaalset stipendiumi ning üks võistkonna stipendium.

Nii 2013. kui ka 2014. aastal „Märka järgnevat põlvkonda“ projekti kuulunud Rasmus Mägi valiti lõppenud aasta Aasta meessportlaseks ja Erika Kirpu Aasta naissportlaseks. Viimane kuulus ka teist aastat järjest Aasta võistkonna tiitli pälvinud epeenaiskonda, nagu ka 2013. aastal Aasta naissportlaseks ja noorsportlaseks valitud Julia Beljajeva. Eelmisel aastal Eesti rahva stipendiaadiks nimetatud Katrina Lehis valiti Aasta noorsportlaseks 2014.

Head Uudised GoodNews