1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ pallimängualade stipendiumi pälvis Mattias Käit
Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ pallimängualade stipendiumi pälvis Mattias Käit

Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ pallimängualade stipendiumi pälvis Mattias Käit

Mattias Käit, Urmas-Sõõrumaa ja Richard Barnwell
Mattias Käit, Urmas-Sõõrumaa ja Richard Barnwell

Eesti Olümpiakomitee järelkasvuprojekti „Märka järgnevat põlvkonda“ pallimängualade tänavuseks stipendiaadiks valiti 18-aastane Eesti jalgpallikoondislane Mattias Käit. Stipendiumi andis Eesti Olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa aasta parimaks meesjuunioriks nimetatud Käitile üle jalgpallihooaja lõpusündmusel Jalgpalligala 2016.

Mattias Käitil on leping Inglise klubiga Fulham FC. Eesti täiskasvanute koondise eest tegi Käit debüüdi tänavu jaanuaris peetud sõprusmängus Rootsi vastu, MM-i valikmängus Gibraltari vastu õnnestus tal lüüa kaks väravat. Lisaks kuulub Käit ka Eesti U23 ja U21 koondistesse. Aastate jooksul on ta treeninud mitme juhendaja käe all, kellest Käit ise peab oma olulisemaks mõjutajaks teda enne Inglismaale suundumist FC Levadias treeninud Richard Barnwelli.

Eesti Jalgpalli Liidu peasekretäri Anne Rei sõnul on Mattias Käit üks neist silmapaistvatest noortest jalgpalluritest, kes sellel hooajal on arengus sammu edasi astunud. „Hooaja alguses tehtud debüüt Eesti A-koondises kulmineerus MM-valikmängus löödud kahe väravaga. Mattias on professionaalse suhtumisega ning oma alale pühendunud noor ja andekas jalgpallur. Loodan väga, et tal jätkub pühendumust, et pürgida siit edasi, sest pikk tee on minna. Olen kindel, et EOK-poolne märkamine ja tunnustamine annab Mattiasele tuge valitud teel jätkamiseks ja enda mänguoskuse edasiseks arendamiseks,“ ütles Rei.

EOK järelkasvuprojekt „Märka järgnevat põlvkonda“ on suunatud andekatele noorsportlastele, kes on astumas esimesi samme täiskasvanute spordis. EOK president Urmas Sõõrumaa sõnul võtab üleminek noorteklassidest täiskasvanute tasemele reeglina aega. „See periood defineerib noore edasise sportlaskarjääri ning sel ajal vajab noorsportlane täiendavat tuge, tunnustamist ja tähelepanu. Järelkasvuprojektiga aitame kaasa sellele, et meie andekamate noorte üleminek täiskasvanute sporti kulgeks võimalikult sujuvalt,“ ütles Sõõrumaa.

Sõõrumaa märkis, et tee tippu on pikk ja eriline protsess. „Seetõttu  on oluline, et meie tublimate noorsportlaste kõrval oleksid motiveeritud ja pühendunud treenerid. Läbi järelkasvuprojekti leiavad tunnustamist ja toetamist ka sportlaste treenerid ehk inimesed, kes on sportlase arengu üheks olulisemaks mõjutajaks.“

Vastavalt Eesti Olümpiakomitee ja Eesti Kultuurkapitali kehakultuuri ja spordi sihtkapitali koostöölepingule toetab kultuurkapital treenereid, kelle õpilased kuuluvad EOK „Märka järgnevat põlvkonda“ järelkasvuprojekti. Treeneri stipendiumi suuruseks on 1000 eurot. Järelkasvutiimi treeneri stipendiumi pälvis Mattias Käiti FC Levadia võistkonnas juhendanud Richard Barnwell.

EOK järelkasvuprojekt „Märka järgnevat põlvkonda“ kutsuti ellu 2013. aastal. Tänavu annab EOK stipendiumi välja 32 silmapaistva potentsiaaliga noorsportlasele, sealhulgas eraldi ka ühele pallimängusportlasele. Lisaks antakse igal aastal välja üks stipendium noorele pallimänguvõistkonnale. Loe projekti kohta lisaks SIIT!

Eesti spordi katusorganisatsioonina seisab Eesti Olümpiakomitee ausa mängu põhimõtete ja olümpiaväärtuste eest. EOK tagab tippsportlaste ettevalmistuse ja osalemise tiitlivõistlustel, viib ellu noorsportlastele suunatud järelkasvuprogramme ning suurendab positiivsete eeskujude kaudu liikumisharrastuse kandepinda. EOK tööd toetavad suures osas Eesti ettevõtted. EOK sponsorid on Telia, ERGO, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino, Paf, Silberauto.

Head Uudised GoodNews