1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti meistriks ratastoolitennises krooniti Viljar Villiste
Eesti meistriks ratastoolitennises krooniti Viljar Villiste

Eesti meistriks ratastoolitennises krooniti Viljar Villiste

eesti-meistrid-ratastoolitennises-2016_matas_villiste_voogla
Vasakult II koht Mait Mätas, I koht Viljar Villiste, III kohta Urmo Voogla

Reede õhtul Tere Tennisekeskuses lõppenud ratastoolitennise Eesti meistrivõistlused selgitasid parimad mängijad. Eesti meistriks krooniti Viljar Villiste, kes oli tiitlikaitsjana võistluste favoriit.

Värske meistri sõnul on Eesti ratastoolitennise tase väge kiirelt tõusnud ja vastased pakuvad arvestatavat konkurentsi. “Hea meel on, et ka koduses Eestis on konkurents tihenenud ning omavahelised mängud on tõsine võistlus. Mida raskemalt meistritiitel tuleb, seda väärtuslikum see on,” rääkis värske Eesti meister Villiste.

Meistrivõistlustel teisele kohale tulnud Mait Mätase võitis Villiste omavahelises mängus tulemusega 6:0 6:0. Villiste sõnul oli tal enne mängu väga selgelt paigas, millise taktikalise plaaniga Mätase vastu võistlustulle astuda. Ettevalmistatud mänguplaan töötas sajaprotsendiliselt. Samas meistrivõistlustel kolmanda koha pälvinud Voogla vastu võistlema asudes Villistel kindlat plaani ei olnud ja see väljendus ka mängu tulemustes. Villiste ja Voogla omavahelise mängu võitis Villiste tulemusega 6:1 7:5. “Tennis on spordiala, mis vajab selget keskendumist ja õiget suhtumist mänguplatsil,” sõnas Villiste.

Mait Mätase ja Urmo Voogla teise koha mängu võitis Mätas tulemusega 6:3 6:2.

Esmakordselt pälvis Viljar Villiste Eesti ratastoolitennise meistritiitli 2013. aastal ja on seda tiitlit tänaseni hoidnud. Peale tõsisemaid treeninguid alustas ta ka rahvusvahelist võistlemist ning jõudis rahvusvahelisele turnriirile esmakordselt 2013. aastal Nelja aastaga on Villiste suutnud tõusta maailma tippmängijate hulka ja hoiab pärast edukat suvist võistlussarja rahvusvahelises edetabelis 105. positsiooni. Mait Mätas alustas ratastoolitennise mängimist 2015. aastal Viljar Villiste õhutusel ja on paari aastaga kasvanud rahvusvahelises konkurentsis arvestatavaks invasportlaseks hoides maailma edetabelis 159. kohta. Urmo Voogla alustas ratastooltennisega 2014. aastal ja on tänaseks osalenud ligi paarikümnel rahvusvahelisel võistlusel.

Head Uudised GoodNews