1. Avaleht
  2. Sport
  3. EESTI MEISTRID! Eesti meistriteks segapaaride curlingus tulid Marie Turmann ja Harri Lill
EESTI MEISTRID! Eesti meistriteks segapaaride curlingus tulid Marie Turmann ja Harri Lill

EESTI MEISTRID! Eesti meistriteks segapaaride curlingus tulid Marie Turmann ja Harri Lill

Turmann-LillTondiraba jäähallis selgusid tänavused Eesti meistrid segapaaride curlingus. Pühapäevaõhtuses pingelises finaalmängus saavutas võidu Turmann-Lill võistkond punktidega 9:7.

Sarnaselt eelmisele hooajale kohtusid finaalmängus curlinguvõistkond koosseisus Marie Turmann ja Harri Lill ning valitsevad Eesti meistrid segapaaride curlingus Maile Mölder ja Erkki Lill. Mäng kujunes pingeliseks ja tasavägiseks ning enne viimast vooru oli seis 7:7. Vaatamata viimase viske eelisele ei suutnud Mölder-Lill viimases voorus oma tiitlit kaitsta.

Eesti Curlingu Liidu presidendi Fred Randveri sõnul oli mäng väga võrdne. “Kuigi enne viimast viset oli valitsevatel meistritel võiduvõimalus olemas, jäi vise siiski loetud sentimeetrid lühikeseks. Kahe võistkonna võrdsust näitab seegi, et ka eelmisel hooajal läks mängu otsustamiseks vaja viimast viset, millest väljusid võitjana tänased hõbemedalistid,” rääkis Randver.

Eesti meistrivõistluste hõbeda pälvis võistkond Mölder-Lill, pronksi sai curlingupaar Triin Madisson ja Sander Rõuk.

Eesti meistritiitli eest võistles rekordarv osalejaid ehk 10 võistkonda ning Randveri sõnul oli võistluse tase üllatavalt hea. “Eesti meistrivõistlustel nägime tänavu väga head curlingut, täpseid viskeid ja läbimõeldud strateegilist mängu. Tänavuse Eesti meistritiitli hind on kindlasti kasvanud, sest võitjatel tuli alistada MMil 5.-8. kohta jaganud võistkonda. Samas on uutel võitjatel MMil kaitsta eelmise hooaja kõrge tulemus, mille kordamisel liiguksime 2018 olümpiamängude suunas,” sõnas Randver.

Värske Eesti meister segapaaride curlingus Marie Turmann on ühtlasi ka Eesti juunioride naiskonna kapten ja võistles 2014. aastal edukalt Eesti curlingunaiskonna koosseisus Euroopa meistrivõistlustel. Harri Lill on Eesti juunioride naiskonna treener ja osalenud ka ise korduvalt tiitlivõistlustel.

Eesti meistervõistkond saab õiguse osaleda segapaaride curlingu maailmameistrivõistlustel, mis toimuvad Rootsis Karlstadis järgmise aasta aprillis. MMilt on Eesti võistkonnal võimalik koguda kvalifikatsioonipunkte 2018. aasta taliolümpiamängudele. Esmakordselt saab segapaaris-curlingut olümpiaprogrammis näha Pyeongchangi olümpial, kuhu pääseb osalema kaheksa parimat riiki.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Head Uudised GoodNews