1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti – Läti mängul jagatakse publikule 3000 laululehte
Eesti – Läti mängul jagatakse publikule 3000 laululehte

Eesti – Läti mängul jagatakse publikule 3000 laululehte

Sel kolmapäeval A. Le Coq Arenal peetava Eesti – Läti maavõistluse eel toimuvaks staadionilaulupeoks trükiti 3000 laululehte, mida jagatakse pealtvaatajatele, et innustada kõiki ühislaulust osa võtma.

Staadion avatakse publikule kolmapäeval kell 17, staadionilaulupidu saab alguse kell 18. Publikul palutakse kohale tulla varakult, et ühislaulmisest osa saada. Soovijatele jagatakse A3 formaadis laululehed, kuhu on trükitud staadionilaulupeol ettekandmisele tuleva 12 pala sõnad.

„Staadionilaulupeol on hetkeseisuga kirjas juba üle 800 koorilaulja, kellele ootame tuge kõigilt pealtvaatajatelt, et ühislaul võimsalt kõlaks,“ märkis staadionilaulupeo eestvedaja, muusik ja jalgpallikohtunik Tomi Rahula. Koorilauljate tarbeks on trükitud spetsiaalsed lauluraamatud, kus on nii palade sõnad kui ka noodid.

Staadionilaulupeo abil rõhutatakse jalgpalli ja koorilaulu funktsioone rahva ühendamisel ja rahvuslike väärtuste edasikandmisel – mõlemad on ajas säilitanud oma algupärasuse, kuid kohandunud muutustega, andes seeläbi tänapäeva ühiskonnale erilise lisaväärtuse. Esimene staadionilaulupidu toimus mullu, kui osales rohkem kui 700 lauljat ning Politsei- ja Piirivalveorkester, kes andsid oma panuse Eesti 1:0 võitu Poola üle.

Kolmapäeval kell 18 A. Le Coq Arenal algaval staadionilaulupeol tulevad ettekandmisele isamaalised ja rahvalikud palad nagu „Kuldne õhtupäike“, „Kaunimad laulud“, „Mats alati on tubli mees“, „Mu isamaa armas“, „Ühte laulu tahaks laulda“, „Kas tunned maad“, „Isamaa ilu hoieldes“, „Mässajate laul“ ja „Laul Põhjamaast“. Repertuaarist ei puudu ka jalgpallipalad „Eesti maailmameister“, „Jalgpall on parem kui seks“ ja „Võiduhüüd“.

Staadionilaulupidu kestab kuni mängu alguseni, mis on kell 19. Eesti – Läti pääsmed on eelmüügis Piletilevis.

Head Uudised GoodNews