1. Avaleht
  2. Sport
  3. EESTI-LÄTI JOOKS! Homme toimub Valga ja Valka üks ainulaadsemaid rahvajookse – Eesti-Läti jooks
EESTI-LÄTI JOOKS! Homme toimub Valga ja Valka üks ainulaadsemaid rahvajookse – Eesti-Läti jooks

EESTI-LÄTI JOOKS! Homme toimub Valga ja Valka üks ainulaadsemaid rahvajookse – Eesti-Läti jooks

Eesti_Lati_Jooks_raja_kaartKevade esimese suure spordivõistluse põhijooksudele antakse start kell 12 Valga Keskstaadionilt. Põhijooksude distantsid on sellel aastal 5 ja 10 kilomeetrit. Üks ring on viie kilomeetri pikkune. Tervisematkale oodatud ka kepikõndijad.

Tund aega enne põhijooksude algust antakse start kõige väiksematele osalejatele. Kuni 14-aastaste laste jooksud toimuvad kell 11 staadionil, stardid on jagatud erinevate vanusegruppide ja distantside lõikes kuue vanusegrupi vahel distantsiga 100-800 meetrini.

„Ootame kõiki jooksusõpru. Rada on jõukohane kõikidele tervisesõpradele. Taoliseid jookse on vähe, mis kulgeksid kahe riigi aladel. Juba see teeb sellest jooksust ühe ainulaadseima teiste hulgast,” ütles võistluse peakorraldaja Valga Sport direktor Meelis Kattai.

Iga finišisse jõudnud sportlane saab endale mälestuseks spetsiaalse Eesti-Läti jooksu meene. Autasustatakse nii meeste kui ka naiste parimat esikolmikut mõlemas jooksus. Võistlusele saab registreerida kohapeal tund aega enne põhijooksu starti.

Tähtis element jooksuvõistlustel on turvalisus. „Täname väga Valga politseijaoskonda, kes aitab meil rada turvata. Teeotsi, mida kinni tuleb panna, on palju,” rääkis Kattai. Politseiauto saadab jooksjaid nii Eesti kui ka Läti teedel. „Muidugi tuleb igal jooksusõbral endal silmad lahti hoida ning järgida liiklusohutuse nõudeid,” ütles Meelis Kattai.

Võistlust korraldavad Valga Linnavalitsus, Valka Kihelkonnaduuma, Valga Sport ja MTÜ Valgamaa Spordiliit.

Head Uudised GoodNews