1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti kiireim mees: Ründame Eesti rekordit veelkord
Eesti kiireim mees: Ründame Eesti rekordit veelkord

Eesti kiireim mees: Ründame Eesti rekordit veelkord

Speedest Dunlop Nightrace 2008
Foto: Kertin Vasser

Speedest Dunlop Nightrace’i öövõistlusel Pärnu lennuväljal peavad võistlejad pingutama veelgi enam, sest nädal tagasi sõideti nii autode kui mootorrataste uued Eesti rekordid. Värskete rekordite purustamiseks jagub sõitjail ambitsioone ning autod on võimsamad, kui kunagi varem.

Veel nädal tagasi oli kiirendusvõistlejatel plaan 27. juulil Pärnu lennuväljal toimuval öövõistlusel üle lüüa vanu, eelmistest hooaegadest püsinud rekordeid. Möödunud nädalavahetusel Haapsalu lennuväljasl toimunud Eesti meistrivõistluste II etapil püstitati aga uhiuued rekordid. Speedest Dunlop Nightrace tõotab tulla väga pingeline, sest mitmed võistlejad on seadnud sihikule uute rekordite purustamise. Kuna öövõistlus pakub rekorditeks parimaid tingimusi, on võistluselt oodata Eesti parimaid aegu nii autodelt kui mootorratastelt.

Senine outlaw-klassi rekord veerandmiilisel distantsil oli Veljo Einbergi sõidetud 8,151 sekundit, mis pärines eelmise aasta öövõistluselt. Nädal tagasi Haapsalu lennuväljal toimunud Eesti meistrivõistluste II etapil näitas Einberg varasemast võimsamat sõitu ning püstitas oma Buick Grand Nationalil Eesti kõigi aegade kiirendusrekordi ja Haapsalu rajarekordi 7,8 sekundiga. Kui mullu saavutas Einberg sel distantsil lõppkiiruseks 273 km/h, siis uut rekordit püsitades kasvas ka lõppkiirus, milleks oli 284 km/h. „Kuigi viimasel võistlusel sai auto mootor kahjustada, saame selle siiski napilt korda ning oleme Nightrace’il stardis,“ kinnitas Einberg, kelle auto on tänavu kiirem kui kunagi varem tänu talvel paigaldatud uuemale ja suuremale turbole. „Pärnu rada sobib meile väga hästi ja plaanime seekord mängu panna kõik, mis meil seni varuks on olnud. Kui tehnika kestab ja ilm on hea, siis ründame Eesti rekordit veelkord,“ ütles Einberg.

Kristjan Käbi sõitis Haapsalus oma Chevrolet Monzaga outlaw-klassis auväärse aja, milleks on 7,9 sekundit. „Eelmisel võistlusel kasutasime vaid 2/3 võimalikust võimsusest. Kui Pärnus rada ja ilm on head, siis autol jõudu jagub, et püüda uut Eesti rekordit ning ületada ka Pärnu raja senine rekord, milleks on 275,9 km/h,“ kommenteeris Käbi. Uue lõppkiirusrekordi püstitamine on üsna tõenäoline, sest nädal tagasi ta seda juba tegi sõites uueks Eesti rekordiks 285,7 km/h.

Kiired mootorratturid püüavad ületada Haapsalus sündinud uhiuut rekordit 8,747 sekundit, mille sõitis välja Nils Laur oma Kawasaki kaherattalisel.

Autode ja mootorrataste kiirendusvõistluse kõrval leiab Pärnu lennuväljal aset ka tuunitud autode, kaherattaliste ja Ameerika sõidukite näitus-show, ECCtuning show ning Noor Tehnik Autosound Challenge 2013.

Videomeenutus mullusest Speedest Dunlop Nightrace’ist

[iframe src=”//www.youtube.com/embed/bh8BY7KjYqM”]
Speedest Dunlop Nightrace ajakava :

12.00 – Avatakse väravad pealtvaatajatele
14:30-18:30 – Treeningsõidud, kvalifikatsioonisõidud.
19:00-00:00 – Finaalid / Superfinaal*

* Superfinaal peetakse, kui ilmastikuolud seda lubavad.

Noor Tehnik Autosound Challenge 2013 ajakava:

12:00 Võistluse algus
16:00 Finaalide algus
19:00 Lõpetamine

ECCTuning Show 2013 ajakava:

15:00 Tuuning autode hindamise algus
16:30 Tuuning autode hindamise lõpetamine
19:00 -20:00 Lõpetamine autasustamine + showprogramm

Head Uudised GoodNews