1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti jalgpallikoondis alustab uut valiktsüklit stiilse mänguvormiga
Eesti jalgpallikoondis alustab uut valiktsüklit stiilse mänguvormiga

Eesti jalgpallikoondis alustab uut valiktsüklit stiilse mänguvormiga

Eesti jalgpallikoondis alustab uut valiktsüklit stiilse mänguvormigaTäna ehk täpselt kuu aega enne Euroopa meistrivõistluste valiksarja algust esitlesid Eesti Jalgpalli Liit ja Nike Tallinna teletornis toimunud pressikonverentsil Eesti koondise uut võistlusvormi. Aastast 2000 on Nike igal valiktsüklil uuendanud mänguvormi ning tegemist on juba kaheksanda särgiga.

Uut vormi kannab koondis esmakordselt 4. septembril Stockholmis peetavas maavõistluses Rootsiga, kodupublik näeb meie vutimehi uues mundris 8. septembril, kui EM-valiksarja avamängus on A. Le Coq Arenal vastaseks Sloveenia.

Eesti koondise põhivorm koosneb traditsiooniliselt sinisest särgist, mustadest pükstest ja valgetest sokkidest. Uuel mängusärgil on iseloomulikuks tunnuseks krae, mis annab särgile stiilse ja retrohõngulise välimuse. Sinisel särgil on krae ja varruka otsad valged ning kaunistatud peene sinise triibuga. Särgi rinnal on jalgpalliliidu logo ning turjal koondise sümbol siil.

Lisaks klassikalisele disainile on Nike kasutanud särgi valmistamisel kõige uuenduslikumaid lahendusi, et pakkuda mängijatele maksimaalset kasutusmugavust ja tehnoloogilisi uuendusi. Nike Dri-Fit tehnoloogia juhib niiskuse keha pinnalt kanga pealispinnale, kust see kiiresti aurustub. See aitab mängijatel täielikult keskenduda mängule, hoides keha kuivana ja tagades vajaliku kasutusmugavuse. Laserlõikuse teel valmistatud ventilatsiooniavad külgedel ja strateegiliselt paigutatud võrkpaneelid tagavad vajaliku õhuliikuvuse kehapinnal, reguleerides keha optimaalset temperatuuri terve mängu vältel.

Nike panustab jätkuvalt keskkonnasäästlikkusele ja seetõttu on uue võistlusvormi valmistamisel kasutatud taaskasutatavat polüestrist, mis on toodetud plastikupudelitest. Iga võistlusvormi valmistamisel on kasutatud keskmiselt 18 joogipudelit ja viimase 4 aasta jooksul on Nike ümbertöödelnud ca 2 miljonit joogipudelit valmistamaks võistlusvorme erinevatele koondistele ja klubidele. Taaskasutatavat polüestrit kasutades on Nike lisaks keskkonnasäästlikkusele suurendanud ka energiasäästlikkust 30% võrra.

Nike võttis mitmete maailma juhtivmängijate 3-D keha skaneeringu ning vastavalt sellele uuendas vormi kujundust ja disaini. Uus särk ja püksid liiguvad koos kehaga kaasa, järgides keha loomulikku liikumist ning tagades maksimaalse sobivuse ja kasutusmugavuse.

Uued jalgpallisokid on õhemad ning valmistatud spetsiaalselt jalgpalli eripärasid arvestades. Kohtades, mis vajavad rohkem põrutuskindlust ja kaitset, on paigaldatud pehmendavad paneelid. Soki pealsed on õhemad, tagades parema pallitunnetuse ning spetsiaalne konstruktsioon hoiab ära soki kortsumise ja libisemise jalatsi sees.

Nike on Eesti Jalgpalli Liidu varustuspartner. Kõik Eesti koondised kasutavad nii treeningutel kui võistluskohtumistel Nike varustust.

Head Uudised GoodNews