1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti esikarateka Tanel Paabo läheb püüdma Euroopa meistrivõistlustelt medalit
Eesti esikarateka Tanel Paabo läheb püüdma Euroopa meistrivõistlustelt medalit

Eesti esikarateka Tanel Paabo läheb püüdma Euroopa meistrivõistlustelt medalit

Karate maailma edetabelis 23. kohta hoidev Tanel Paabo sõlmis täna sponsorluslepingu Eesti suurima kivikatuste müüja Monieriga, kelle toel läheb Eesti esikarateka püüdma medalit maikuus toimuvatelt Euroopa meistrivõistlustelt ning poodiumikohti maailma karikaetappidelt.

Monieri müügi- ja turundusjuhi Marko Tammesti sõnul toetab ettevõte Tanel Paabo tippspordikarjääri juba kolmandat hooaega. “Tanel on meile oma valla poiss, kuna tema kodukohas Kuusalu lähistel Kiiul töötab meie katusekivide ja lisatarvikute tehas,” põhjendas Tammest. “Monier on oma valla inimeste nägu, kes panustavad, et meil ettevõttena hästi läheks. Seepärast püüame ka oma kogukonna tublisid tegijaid jõudumööda toetada.”

Eesti esikarateka Tanel Paabo krooniti eelmisel aastal teistkordselt Põhjamaade meistriks, nii et meest võib pidada regiooni parimaks raskekaallaseks. Maailma karikasarjas võitis ta Jaapanis peetud etapil hõbemedali ning Hollandis ja Horvaatias lõpetas võistlused 5. kohaga. Tänavust võistluskaruselli alustab Paabo juba sel reedel Pariisis algaval kõrgliiga maailma karikaetapil, kus osaleb rohkem kui 750 maailma parimat karatekat 80 riigist. Teiste seas on selle aasta esimesel karate tippturniiril kohal valitsevad maailmameistrid Kiyou Shimizu,  Ryo Kiyuna ja Ayumi Uekusa Jaapanist, Giana Lotfy Egiptusest ning Rafael Aghajev Aserbaidžaanist.

Tanel Paabo hinnangul tunneb ta ennast enne Pariisi turniiri enesekindlalt ning rahul oma vormi ja trennisaalis tehtud tööga. “Minu 2018. aasta eesmärgiks on anda endast parim, et tõsta oma kohta karate maailmareitingus ning jahtida mais Serbias toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel medalit,” lausus Paabo. “Tänavustel võistlustel tuleb mul hoolikalt jälgida teiste koondiste ülesastumisi ning kasutada neid kogemusi ka enda ettevalmistuse juures, kuna juba on alanud kvalifitseerumine 2020. aasta Tokio olümpiamängudele. Esimene poolaasta tuleb kindlasti väga töine, kuna samaaegselt on mul käsil ka ärijuhtimise bakalaureuseõpingute lõpetamine EBSis.”

Eesti Karate Föderatsiooni peasekretäri Mehis Kardi kinnitusel on maailma karate edetabelis koha parandamiseks oluline võistelda tiitlivõistluste kõrval ka võimalikult paljudel Karate 1 maailma karikaetappidel. “See on kõige tähtsam karate võistlussari maailmas, mis toob kokku kõigi riikide parimad karatekad ning mille tulemused annavad Maailma Karate Föderatsiooni arvutatavas ametlikus reitingus suure osakaalu,” rääkis Kard. “Lisaks Pariisi turniirile on Tanelil kavas esimesel poolaastal kindlasti osaleda ka veebruaris toimuval Dubai ja juunis toimuval Istanbuli karikaetapil.”

21-aastane Tanel Paabo on Eesti kõigi aega üks parimaid karatekasid, kes on olnud U 16 Euroopa meister, võtnud pronksmedali juuniorite seas ning olnud meeskondlikus arvestuses kahel korral pjedestaalil. Paabo on olnud maailma karikavõitja nii U 16 kui ka U 18 arvestuses, tulnud täiskasvanute seas Tai, Austraalia ja Botswana lahtiseks meistriks ning võitnud kaks korda Põhjamaade meistrivõistlused.

Head Uudised GoodNews