1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti curlinguvõistkond alistas maailmameistrid
Eesti curlinguvõistkond alistas maailmameistrid

Eesti curlinguvõistkond alistas maailmameistrid

 

Fotod: Eesti Curlingu Liit

Eesti curlinguvõistkond Turmann-Lill võitis Tallinnas toimunud rahvusvahelise segapaaride curlinguturniiri “CCT Tallinn Mixed Doubles International”. Poolfinaalis alistas Eesti curlingupaar lisavooru järel valitsevaid maailmameistreid, Šveitsi curlingupaari Perret-Rios punktidega 10:8 ning finaalis võideti teist Šveitsi esindust Barbezat-Perret punktidega 9:7.

“Kõige rohkem headmeelt teeb ikkagi poolfinaali võit valitsevate maailmameistrite üle. Pidime antud võidu nimel mängima oma turniiri parimat curlingut. Kuigi meil ekstra voorus viimase kivi eelist ei olnud, õnnestus mängu kontrollida. Samas pidi olema ka sportlikku õnne, sest vastasel oli mängus viimane sõna,” kommenteeris võitu poolfinaalis maailmameistrite üle Harri Lill. “Finaalis õnnestus teha vigade parandus, sest turniiri esimeses mängus pidime alla vanduma just paarile Barbezat-Perret,” lisas Lill.

Teises poolfinaalis kohtusid Soome olümpiamängude võistkond Kauste-Rantamäki ning Šveitsi paar Barbezat-Perret, kellest võitjana väljus viimati nimetatu punktidega 3:7. Pronksimängus võitis kahe olümpiamängude esinduse omavahelise duelli Šveitsi paar.

CCT etapi võistlustel on võistkondadel võimalik teenida maailma edetabeli punkte. Eesti curlingumängijate jaoks on tegemist ajaloolise esimese CCT etapi võiduga. “Varasemalt ei ole meie sportlastel CCT etapivõitu ette näidata, nii et ka selles osas on tehtud Eesti curlingu ajalugu. Seda väärtuslikum on turniiri võit, et kohal olid kaks olümpial osalevat võistkonda. See näitab, et meie curlingupaar Turmann-Lill on kahe viimase võistluse põhjal tõestanud, et kuuluvad selgelt maailma tippu,” lisas Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver. Augustis võitis Turmann-Lill ka kõrgetasemelise turniiri Uus-Meremaal.

Curling Champions Tour võistluste sarja kuuluv CCT Tallinn Mixed Doubles International curlinguturniir toimus teist aastat järjest Tallinnas, Tondiraba jäähallis. CCT Tallinn Mixed Doubles International tõi Eestisse 20 võistkonda üle maailma, sh ka valitsevad maailmameistrid ja olümpiamängudel osalejad, Eestist osales 6 võistkonda.

Võistlust toetasid Tallinna linn, Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuuriministeerium, CC Tallinn ja AS Kalev.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg algab septembris ja kestab Eestis mai lõpuni.

Head Uudised GoodNews