1. Avaleht
  2. Sport
  3. KAITSEB POSITSIOONI! Eesti curlingunaiskond kaitseb Euroopa meistrivõistlustel kõrget positsiooni
KAITSEB POSITSIOONI! Eesti curlingunaiskond kaitseb Euroopa meistrivõistlustel kõrget positsiooni

KAITSEB POSITSIOONI! Eesti curlingunaiskond kaitseb Euroopa meistrivõistlustel kõrget positsiooni

Eesti curlingu naiskond  Vasakult: Peatreener Erkki Lill, kapten Maile Mölder, Kristiine Lill, Triin Madisson, Küllike Ustav ja Lembe Marley Foto: Eesti Curlingu Liit
Eesti curlingu naiskond
Vasakult: Peatreener Erkki Lill, kapten Maile Mölder, Kristiine Lill, Triin Madisson, Küllike Ustav ja Lembe Marley
Foto: Eesti Curlingu Liit

Eesti curlinguvõistkonnad sõidavad Taani, et osaleda 19.-29. novembrini toimuvatel Euroopa meistrivõistlustel. Eesti curlingunaiskond eesotsas kapteni Maile Mölderiga asub võistlustulle A-divisionis eesmärgiga tagada pääs maailmameistrivõistlustele. Mehed võistlevad B-divisionis.

Eesti naiskonna esimeseks vastaseks on 20. novembril toimuvas mängus Saksamaa. Eesti curlinguliidu presidendi Fred Randveri sõnul on tegu tugeva vastasega. “Saksamaa naiskond, kelle peatreeneriks on mitmekordne Euroopa meister Thomas Lips, on väga kogenud. Nende võitmine on meie naiskonnale kindlasti väljakutse, ent mitte võimatu,“ rääkis Randver.

Võistlus on Eesti naiskonna jaoks määrava tähtsusega. “Meie naiskond asub võistlustulle tugevaimas alagrupis, kohtudes muuhulgas ka valitseva maailmameistri Šveitsiga. Seame sihiks jätkata võistlemist A-divisionis ja kvalifitseeruda maailmameistrivõistlustele,” rääkis Randver. Eelmisel aastal jäi Eesti curlingunaiskond maailmameistrivõistlustelt välja napilt ühe punktiga. Tänavu on maailmameistrivõistlustele kvalifitseerumine kõigile võistkondadele ajaloolise tähtsusega, sest esmakordselt annab see kvalifikatsioonipunkte 2018. aasta taliolümpiaks.

Meeste arvestuses asub Euroopa meistri tiitlit kaitsma maailmameister Rootsi, kelle peamisteks konkurentideks peetakse Norrat, Šveitsi ja Itaaliat.

Võistlustel osaleb kokku 26 meeskonda ja 20 naiskonda. Eesti naiskond on A-divisionis koos maailmameistri tiitlit hoidva Šveitsi, Taani, Soome, Saksamaa, Ungari, Norra, Venemaa, Šotimaa ja Rootsi naiskondadega. Eesti curlingumeeskond mängib B-divisionis Austria, Horvaatia, Inglismaa, Hispaania, Iisraeli, Läti ja C-divisionist kvalifitseerunud Slovakkia meeskondade vastu.

Eesti curlingunaiskonda kuuluvad Küllike Ustav, Triin Madisson, Kristiine Lill, Lembe Marley ja kapten Maile Mölder. Naiskonna treener on Erkki Lill. Curlingumeeskonna moodustavad Ingar Mäesalu, Andres Jakobson, Johan Karlson, Tanel Toomaväli ja kapten Martin Lill.

Head Uudised GoodNews