1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti curlingu naiskond võistleb Šveitsi maailmakarika etapil
Eesti curlingu naiskond võistleb Šveitsi maailmakarika etapil

Eesti curlingu naiskond võistleb Šveitsi maailmakarika etapil

Eesti curlingu naiskond
Eesti curlingu naiskond

Eesti esindusnaiskond curlingus osaleb täna algaval maailmakarika etapil Šveitsis, Wetzikonis. Oma alagrupis hakatakse mõõtu võtma nii Venemaa kui Itaalia esindusnaiskondadega.

Eesti curlingu naiskonna peatreeneri Erkki Lille sõnul on võistkonna jaoks tegemist peaprooviga enne järgmisel nädalal algavaid Euroopa Meistrivõistlusi Taanis, kus Eesti curlingu naiskond võistleb A alagrupis. “Kindlasti lihvime tiimi liikmete koostööd jääl ning iga võistlus annab meile ka väärtusliku kogemuse oma mängu parandamiseks,” sõnas Lill. Treeneri sõnul on esialgu eesmärgiks jõuda oma alagrupis kahe parema hulka.

Maailmakarika etapil kohtub Eesti naiskond A alagrupis Venemaa esinduskoosseisuga, lisaks on vastaste seas Taani teine koosseis, Itaalia esindusnaiskond ning võistkonnad Rootsist ja Šveitsist. Kokku osaleb Šveitsis toimuval maailmakarika etapil 24 võistkonda.

Eesti curlingu naiskonna hooaeg liigub peatreeneri sõnul seni sobivas suunas. Šveitsis, Baselis saavutas võistkond kaks olulist võitu 2014. aasta Euroopa- ja Maailmameistri Sveitsi ja ka Norra koondise üle. Riia turniiril õnnestus aga Eesti naiskonnal alistada ka Saksamaa esinduskoosseis ning saavutada kokkuvõtteks 4. koht 12 võistkonna seas.

2014. aastal Euroopa meistrivõistlustel kaheksanda koha saanud Team Mölder naiskonda kuuluvad Küllike Ustav, Triin Madisson, Kristiine Lill ja kapten Maile Mölder. Võistkond krooniti tänavu ka Eesti meistriks naiste arvestuses.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Curlingut saavad mängida ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega töölt. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis aprilli lõpuni.

Head Uudised GoodNews