1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti andis sulgpalli EM finaalturniiris Rootsile tugeva lahingu
Eesti andis sulgpalli EM finaalturniiris Rootsile tugeva lahingu

Eesti andis sulgpalli EM finaalturniiris Rootsile tugeva lahingu

Kati Tolmoff Foto: Martti Vaidla
Kati Tolmoff
Foto: Martti Vaidla

Eilseni selgitati Tondiraba Jäähallis sulgpalli võistkondlike Euroopa Meistrivõistluste finaalturniirile pääsev meeskond. Valikturniiri võitjaks tuli Rootsi, kes otsustavas kohtumises alistas Eesti võistkonna 3-2.

Nii Eesti kui Rootsi olid enne pühapäeval toimunud mängu võitnud Luksemburgi ja Itaalia meeskondi.

Kohtumine algas Eesti jaoks edukalt, kui Kati Tolmoff alistas kolmes geimis Ellinor Widhi. Järgmisena väljakule tulnud Raul Must pidas tasavägise ja põneva heitluse kaks aastat tagasi Euroopa Meistrivõistlustel hõbeda saanud Henri Hurskaineniga. Kodupubliku toel suutis Must otsustava geimi lõpu enda kasuks kallutada ja võitis 16-21, 21-7, 21-19.

Paarismängud olid aga Rootsi trumbiks ning meespaar Kristjan Kaljurand – Raul Käsner, naispaar Karoliine Hõim-Kati Tolmoff ja segapaar Kristin Kuuba-Mihkel Laanes pidid tunnistama rootslaste paremust.

Kohtumise võttis kokku koondise treener Heiki Sorge :“Hea meel on, et suutsime favoriit Rootsile tõsist konkurentsi pakkuda ja üksikmängud võita. Muidugi soovinuksime edasi pääseda, kuid peame hetkel tunnistama, et paarismängudes on nad meist paremad ja meil paarismängule keskendunud professionaalseid sulgpallureid pole. Tulevikuks annab lootust, et veel noorteklassi mängijad näitasid head mängu maailma edetabelis viiekümne parima sisse kuuluva segapaari vastu.“

Head Uudised GoodNews