1. Avaleht
  2. Sport
  3. Eesti aasta parim taipoksija Andrei Bokan tunnistati tagantjärgi maailmameistriks
Eesti aasta parim taipoksija Andrei Bokan tunnistati tagantjärgi maailmameistriks

Eesti aasta parim taipoksija Andrei Bokan tunnistati tagantjärgi maailmameistriks

Andrei Bokan

Eelmise aasta septembris Peterburis peetud taipoksi maailmameistrivõistlustel raskekaalu hõbemedali võitnud Andrei Bokan tunnistati dopinguskandaali tõttu tagantjärgi maailmameistriks.

91+kg kaaluklassis võidutsenud ukrainlane Tsotne Rogava peab loovutama kuldmedali, sest 13. septembril IFMA (International Federation of Muaythai Amateur) dopingukontrolli poolt võetud proovid osutusid positiivseks. Kontrolli hinnangul ei olnud tegemist ettekavatsetud dopingu tarvitamisega, vaid positiivne tulemus oli tingitud hooletusest ravimite kasutamisel.

Andrei Bokan

„Mul on hea meel, et õiglus sai lõpuks jalule seatud, sest sellisel karmil alal peavad olema ka vähemalt sama karmid reeglid,“ rääkis maailmameister Andrei Bokan. „Ma loodan, et sellest juhtumist õpivad tulevikus ka teised võitlejad ja tulevased meistrid. Isegi kui võitleja ei kasuta meelega dopingut, siis võib hooletu ravi ja ravimite kasutamisel selline asi juhtuda ja see heidab varju nii võitlejatele kui ka kogu alale.“

Lisaks Tsotne Rogavale võeti samal põhjusel kuldmedal ära ka valgevenelaselt Dzmitry Valentilt. Valent võistles kaaluklassis kuni 75kg. Mõlemale võistlejale määrati karistuseks kuuekuuline võistluskeeld.

Andrei Bokan pälvis veebruaris aasta parima taipoksija stipendiumi väärtuses 1500 eurot.

Head Uudised GoodNews