1. Avaleht
  2. Sport
  3. Dakari teine päev – Triisa ja Meeru lõpetasid päeva korraliku esitusega
Dakari teine päev – Triisa ja Meeru lõpetasid päeva korraliku esitusega

Dakari teine päev – Triisa ja Meeru lõpetasid päeva korraliku esitusega

Foto: Margus Kiiver
Foto: Margus Kiiver

Dakari maratonralli teine päev oli küll lühem, kui esimene, kuid kindlasti mitte kergem. Temperatuur tõusis kohati pea 40 kraadini ja teise päeva kiiruskatse pikkuseks oli 359 kilomeetrit, millele lisandus ülesõitu katsele ja katselt laagrisse 366 kilomeetrit ja see kõik kokku tegi 724 kilomeetrit.

Teisel päeval sõideti Argentinas San Luisi linnast San Rafaeli ja sõitjad kohtusid teisel katsel esimest korda ka liivadüünidega, seda katse lõpuosas ca 100 kilomeetri jagu. Oma olemuselt oli Dakari teine katse üks ralli kiireimaid, eriti just esimene osa.

Toomas Triisa (Honda) koht oli päeva kokkuvõttes 44, kaotades päeva võitnud Sam Sunderlandile (Honda) 57 minutit. Kahe päeva kokkuvõttes on Toomase koht 42, kaotades liider Joan Barredale (Honda) 1.20.57 Mart Meeru (Honda) on peale teist päeva 69.
kohal, kaotust liidrile on 2.04.06. Päeva kokkuvõttes oli Mart 60 (+1.19.50).

Mõlemad mehed jäid päevaga rahule, Toomasel oli küll väike probleem tehnikaga, millele ta aga sai lahenduse katsel. „Katse viimases kolmandikus hakkas tsikli mootor seisma jääma. Probleem oli kütusepumbas, õnneks olid aga vajalikud asjad kaasas ja sain tsikli uuesti käima ja jõudsin kindlalt laagrisse. Oma 7-10 minutit kulus selle peale. Tegu oli väga kiire katsega, kus tuldi ikka põhjagaasiga väga pikalt. Tolmu oli samuti palju ja düünidega jäin samuti rahule, sain seal üsna korralikult sõita;“ võttis Triisa oma päeva kokku.„Ei mingeid erilisi probleeme, jätkame samas vaimus“, lisas Mart Meeru.

Kolmandal päeval ootavad sõitjaid ees esimesed tõsisemad mäed, kui sõidetakse läbi eel-Andide. Mootorratturid ja quadid tõusevad 4300 meetri kõrgusele, kust kindlasti avanevad võrratud vaated, kuid kahjuks ei ole suurt aega nende nautimiseks. Nende laager asub aga 1600 meetri kõrgusel. Maratonkatse esimese osa pikkus on kokku 665 kilomeetrit, millest katset on 373 kilomeetrit.

Head Uudised GoodNews