1. Avaleht
  2. Sport
  3. Curlingu naisjuuniorid said MMi kvalifikatsioonis esimese võidu
Curlingu naisjuuniorid said MMi kvalifikatsioonis esimese võidu

Curlingu naisjuuniorid said MMi kvalifikatsioonis esimese võidu

Eesti curlingu naisjuuniorid
Foto: Maailma Curlingu Föderatsioon

Eesti naisjuunioride koondis võistleb Soomes pileti eest curlingu juunioride maailmameistrivõistlustele. Eile õhtuses mängus alistasid eestlannad veenvalt Sloveenia koondise tulemusega 9:2.

Kvalifikatsiooniturniir toimub Soomes, Lohjas ning turniiri kolm parimat võistkonda nii meeste kui naiste arvestuses kvalifitseeruvad curlingu juunioride MMile, mis toimub märtsis Šotimaal.

Tiitlivõistluse kvalifikatstsiooniturniiris võistlevad Eesti naisjuuniorid B grupis Soome, Läti, Poola, Hispaania, Sloveenia ja Türgi naiskondadega ning täna kell 16.00 mängib Eesti Hispaania vastu.

Eesti juunioride koondisesse kuuluvad Triin Madisson, Kristin Laidsalu, Britta Sillaots, Karin Vahi ja Gerli Kägi. Võistkonna treeneriks on Eesti tunnustatud curlingutreener Erkki Lill.

Kokku võtab juunioride MMi kvalifikatsiooniturniirist osa 45 juunioride võistkonda kogu maailmast, neist 22 naiste ja 23 meeste arvestuses. Alagruppidest edasipääsejad selguvad 9. jaanuaril ning turniiri võitjad selguvad 10. jaanuaril.

Curling on rahvusvaheliselt üks kõige kiiremini kasvavaid talispordialasid. Tegemist on olümpiaalaga, mida saavad harrastada väga erineva vanuse ja füüsilise ettevalmistusega inimesed. Mängu saavad harrastada ka liikumispuudega inimesed. Curlingut on võimalik harrastada nii perekeskselt, kui ka kolleegidega. Eestis saab curlingut mängida regiooni parimaid tingimusi pakkuvas Tondiraba jäähallis. Curlingu hooaeg kestab Eestis mai lõpuni.

Head Uudised GoodNews