1. Avaleht
  2. Sport
  3. BOBIKELGUHOOAEG ALGAB! Reedel toimub bobikelguhooaja ametlik avamispidu
BOBIKELGUHOOAEG ALGAB! Reedel toimub bobikelguhooaja ametlik avamispidu

BOBIKELGUHOOAEG ALGAB! Reedel toimub bobikelguhooaja ametlik avamispidu

Bobimeeskond13. novembril tähistatakse Venus Club’is Eesti bobikoondise hooaja avamist ning sündmuse puhuks tuuakse klubisse ka elusuuruses bobikelk! Eestlased hakkavad treenima eesmärgiga jõuda 2018. aasta Lõuna-Korea Olümpiamängudele.

Pidu peetakse läbi väikese huumoriprisma võrreldes koondise loomist 1988. aastal Jamaikal esmakordselt kokku pandud meeskonnaga, mis läks ajalukku läbi 1993. aastal vändatud komöödiafilmi Cool Runnings. Kui suutsid Jamaikalased Calgaris 1988, siis suudavad ka Eestlased Lõuna-Koreas 2018!

Eesti Olümpiakomitee poolt heaks kiidetud Eesti Bobisõidu ja Skeletoni Liitu kuuluv Eesti bobimeeskond hakkab Eesti lipuvärve esindama kõigil Bobisõidu ja Skeletoni võistlustel (Euroopa Meistrivõistlused, Maailmameistrivõistlused ja Olümpiamängud). Meeskond koosneb noortest sportlastest 20.dates eluaastates, kes treenivad bobikelgu juhtimist ja pidurdamist.

Eesti bobimeeskond

Bobikelgu ala võib võrrelda Vormel-1’ga kus esimest harrastatakse jääl aga teist maal. Bobisõiduga tegelemisel on eduvõtmeks reaktsiooni- ja võistlemiskiirus. Bobiklubil on prestiižsed treenerid, mis on eelduseks kasvatamaks sellel alal tšempione ning meil on tänaseks olemas kogu varustus – vorm, kiivrid, bobikelgud ja meeskond.

Tallinn Bobsleigh Club sai esimest korda kokku 2013. aasta detsembris. Jaanuaris ja veebruaris 2014 osaleti kogemuste saamiseks juba paaril võistlusel. Meeskonda esitleti ametlikult Tallinnas 2014. aasta juunis ning 2015. aastal sai Tallinn Bobsleigh Club Eesti Bobisõidu ja Skeletoni Liidu liikmeks, mis asutati samuti 2015. aastal.

Cool15-LCD

Head Uudised GoodNews