1. Avaleht
  2. Sport
  3. Andekad taipoksi harrastavad õed Andra ja Angela Aho särasid Leedus kuldselt
Andekad taipoksi harrastavad õed Andra ja Angela Aho särasid Leedus kuldselt

Andekad taipoksi harrastavad õed Andra ja Angela Aho särasid Leedus kuldselt

K1
Vasakult: Andra Aho, Kevin Renno ja Angela Aho

Leedus Vilniuses toimunud World Amateur K1 organisatsiooni Euroopa meistrivõistlustel näitasid ennast parimast küljest Tallinna Taipoksi Klubi neiud Andra ja Angela Aho, kes tõid jõukatsumiselt ära kuldmedalid ja meistritiitli.

Eesti meeskonnast Team Pitbull käis osalemas 6 võistlejat: Ahti Pikkur klassis -86 kg mehed, Oskar Künnapuu -63,5 kg mehed, Simo Rebane -71 kg mehed, Markus Soom -76 kg mehed, Andra Aho -56 kg naised ja Angela Aho -56 juuniorid.

Meestest tulid pronksmedalitele Oskar Künnapuu ja Ahti Pikkur.

“Kuid kastanid tõid tulest välja meie tublid naissportlased ja kaunid õed Andra ning Angela Aho, kes tulid kuldmedalitele,” rääkis Team Pitbulli eestvedaja ja treener Kevin Renno. “Kõige muljetavaldavam oli Andra Aho finaal, kelle vastaseks oli hispaanlanna ja tolle treeneriks legendaarne K1 superstaar Artur Kuschenko Ukrainast. Meie 20-aastane tüdruk võitis endast ligi kümme aastat vanemat ja palju kogenumat võistlejat kohtunike häältega 2:1.”

Andra Aho võitis alles kuu aega tagasi ka Itaalias toimunud ISKA organisatsiooni Euroopa meistrivõistlused taipoksis. “Andra pole tänaseni veel kordagi kaotanud!” on treener rahul.

“Võistlustel läks väga hästi, see oli järjekordne eneseületus,” rääkis Andra Aho. “Muljed on igati positiivsed, oleme eelnevalt tublisti trenni teinud ning tundsime end ringis hästi. Minu vastane oli minust vanem ja palju kogenum, aga ma olin teinud kõvasti tööd.”

Andra vastaseks oli hispaanlanna Jessica Sanchez, kes on olnud 2006-2008. aastatel IFMA Spanish Champion, 2007. aastal WAKO Spanish Champion ja IFMA Eurocup Champion ning 2006. aastal WMC Spanish Champion. Tegemist on erinevate kickboxingu ja muaythai organisatsioonide võistlustega Hispaania ja Euroopa tasemel.

Angela Aho vastane oli Narvast pärit Evgenija Nazarova. “Tundsin, et olen selleks valmis ja andsin endast kõik, et võita!” rääkis Angela.
Kevin Renno sõnul oli osalejate arv võistlustel muljetavaldav. Võistlejaid oli Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Moldovast, Hispaaniast, Venemaalt, Gruusiast, Bulgaariast ja teistestki riikidest. Eesti taipoksijate meeskond “Team Pitbull” koondab enda alla sportlased erinevatest klubidest üle Eesti, Leedus käisid võitluskunstide sõdalased Tallinna ja Saku klubidest.

Jüri Kukk 

Head Uudised GoodNews