1. Avaleht
  2. Sport
  3. Alustati Kääriku spordikeskuse võistkonnamajade ehitusega
Alustati Kääriku spordikeskuse võistkonnamajade ehitusega

Alustati Kääriku spordikeskuse võistkonnamajade ehitusega

Tehvandi Spordikeskuse juhatuse liige Kristjan Karis ja Energia ja Ehituse juhatuse liige Kaido Kurvits allkirjastasid Kääriku spordikeskuse väljaehitamise 5. etapi projekteerimise ja ehituse riigihankelepingu, mille objektiks on viie võistkonnamaja ehitus ja nendega seotud teede-platside ja kommunikatsioonide rajamine.

Ehitustegevused kestavad peamiselt 2020. aasta jooksul, et 2020. aasta sügis-ja talvehooajaks oleks sportlastel ning sportlikel peredel ja sõpruskondadel kasutada uued majutushooned. Igasse hoonesse mahub majutuma 12 külastajat. Kasutajate kasutuses saavad olema kuuetoalised majad sauna ja puhkeruumiga. Majad hakkavad paikneva vastvalminud Kääriku pallimängudehoone kõrval nõlva peal. Asukohast on mugav ligipääs liikumisradadele, Kekkose rajale ja pallimängudehalli.

Alates 2012. aastast haldab Tartu Ülikooli omandis Kääriku spordikeskust SA Tehvandi Spordikeskus eesmärgiga ehitada välja Eesti ja lähipiirkonna sportlaste saavutusspordi ettevalmistuskeskus. Kääriku spordikeskuse staadion oli üks esimesi valminud spordiobjekte ajaloolises keskuses, kui 1960. aastal sai valmis staadion, mille rajad ja hüppepaik kaeti 1975. aastal tehiskatte sportaaniga.

Väljaehitamise eelnevate etappide jooksul alates 2013. aastast on keskuses valminud välispordiplatsid, sportlasmajutushoone, kunstmurukattega jalgpalliväljak, pallimängudehall ning keskuse tööks vajalikud garaažid, veetöötlusjaam ja reoveepuhastusjaam. Käivad ehitustööd uuendatud kergejõustikustaadioni, heitealadeväljaku, väliujula ja Greeni sauna valmimiseks 2020. aasta suvehooajaks.

Head Uudised GoodNews