1. Avaleht
  2. Sport
  3. ALGAJATELE SUUNATUD SARI OLI EDUKAS! Suvised pop-up-treeninguid tõid suvekuudel kokku spordihuvilised noored
ALGAJATELE SUUNATUD SARI OLI EDUKAS! Suvised pop-up-treeninguid tõid suvekuudel kokku spordihuvilised noored

ALGAJATELE SUUNATUD SARI OLI EDUKAS! Suvised pop-up-treeninguid tõid suvekuudel kokku spordihuvilised noored

Foto: Heili Griffith
Foto: Heili Griffith

Kolme suvekuu jooksul korraldas Tallinna Spordi- ja Noorsooamet pop-up-välitreeningute sarja, kus osalejad said end iganädalastes treeningutes proovile panna. Sporti sai teha mitmekesistes ilmastikuoludes Tallinna erinevates kohtades ning ükski treening ilma tõttu ära ei jäänud.

Kokku toimus 12 treeningut ning erinevaid osalejaid oli 156. Treeninguid külastati suve jooksul kokku 337. korral. Tasuta treeninguid viisid läbi mitmete alade professionaalsed treenerid. Nii oli osalejatel võimalus sporti teha näiteks jäähoki-, ujumis-, jalgpalli- ja korvpallitreenerite käe all, kellest nii mõnigi oli endine profisportlane. Sari oli suunatud algajatele, kes soovisid erinevatest spordiharrastustest rohkem teada saada ning leida enda jaoks sobiva ala, millega hiljem iseseisvalt edasi tegeleda.

Osalejad said proovida suve jooksul korvpalli-, jalgpalli-, jooksutreeninguid ning harjutada vastupidavust funktsionaalsetes rühitreeningutes ja üldfüüsilistes aeroobsetes treeningutes. Välitreeninguid toimusid Snelli staadionil, Paksu Margareeta jalgpalliplatsil, Hipodroomil, Stroomi rannas, Kadrioru pargis jm.

Osalejad väitsid tagasisides, et teevad nüüdsest rohkem ja teadlikumalt trenni ning suvine treeningsari on motiveerinud neid seadma isiklikke eesmärke parema füüsilise vormi saavutamiseks. Põhjustest, miks otsustati pop-up-treeningutega liituda, toodi välja, et suvel on mõnus värskes õhus liikuda. Ka meeldis osalejatele mõte teha sporti koos suurema seltskonnaga erinevates kohtades linnas ning tutvuda uute inimeste ja treeningpaikadega.

Head Uudised GoodNews