1. Avaleht
  2. Sport
  3. Algab Spordinädal! Kalendris juba 800 sündmust
Algab Spordinädal! Kalendris juba 800 sündmust

Algab Spordinädal! Kalendris juba 800 sündmust

Juba täna, 22. septembril kell 13 saab Tallinnas Vabaduse väljakul piduliku avapaugu EOK Spordinädal 2018. Üllatusi täis avatseremoonial, kuhu on tasuta oodatud kõik huvilised, osalevad Spordinädala patroonid Sandra Raju, Gerd Kanter, Ott Kiivikas ja Allar Levandi, EOK president Urmas Sõõrumaa, näha saab Reigo Ahvena vägevat trummishowd ning riski piiril balansseeriva etteastega esinevad trikiratturid.

Eesti Olümpiakomitee liikumisharrastuse juhi Peeter Lusmägi sõnul on spordinädal kasvanud suurimaks liikumisharrastuse valdkonna sündmuseks Eestis. „Nädala jooksul toimub sadu erinevaid ettevõtmisi ja kui liita kokku kõikidel sündmustel osalejate arvud, siis tänase seisuga on spordinädalaks registreeritud osalemiskordi juba enam kui 170 000. Spordinädala sündmuste paljusus ja erinevus iseloomustab hästi tänapäeva sportimisvõimaluste kirevat spektrit – nii spordialade kui sportimiskohtade osas,“ rääkis Lusmägi ja lisas: „Spordinädala tegevuste kaudu loodame jõuda ka nende inimesteni, kes täna on regulaarsest liikumisharrastusest kõrvale jäänud. Eestis on loodud hea liikumispaikade võrgustik ning sellega on loodud eeldused, et liikumisharrastuse kandepind laieneks. Samas ei tegele korrapärase liikumisharrastusega tänasel päeval pool täiskasvanud elanikkonnast.  Spordinädala hüüdlaused „Head vana elu lõppu“ ja „Head uut elu!“ kannavad endas sõnumit, et liikumisega pole kunagi hilja alustada ning võiks sellega algust teha just algaval Spordinädalal.“

Eesti Olümpiakomitee korraldab Spordinädalat neljandat korda, kõigis Euroopa Liidu liikmesriikides tähistatakse seda ühiselt 23.-30. septembril. Spordinädala raames on Eestis praeguse seisuga kalendris 800 sündmust – võistlusi, avatud ja eritreeninguid, liikumispäevi, matkapäevi, spordipäevi, tervisepäevi ja palju muud. Kui mullu kandsid spordinädala põhiraskust koolid ja spordiklubid, siis tänavu annavad õnnestumisse suure panuse ka tööandjad, kes korraldavad sportlikke ettevõtmisi oma töötajatele. Praeguse seisuga registreeritud üritustest 600 toimuvad koolides ning 125 korraldatakse spordiorganisatsioonide ja 75 ettevõtete poolt. Vaata lisaks ja registreeri oma sündmus kodulehel www.spordinadal.ee

Spordinädal 2018 avamine toimub laupäeval Vabaduse väljakul korraldatava “Eesti Tervisemess – Liikuma!” pealaval. Külastajatele tasuta koguperemessil on Kaarli puiesteele üles seatud eraldi spordi- ja liikumisharrastuse ala “Terves kehas terve vaim”, kus saab tutvuda erinevate spordialade ja treenimisvõimalustega, küsida spetsialistidelt nõu ja kohtuda tuntud sportlastega. Laupäeval alates kella 13.30 viibivad messialal Spordinädal 2018 patroonid Sandra Raju, Gerd Kanter, Ott Kiivikas ja Allar Levandi, kellega saab juttu ajada, autogramme küsida ja teha koos pilti. Lisaks on Eesti Olümpiakomitee koostöös Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumiga kokku pannud erilise näituse, kus saab näha päris olümpiatõrvikuid, olümpiamängude maskotte ja imestada põnevaid vanaaegseid treeningvahendeid.

Spordinädala avamise järgselt toimub juba pühapäeval, 23. septembril esimene spordinädala tähtsündmus, milleks on kogupere olümpiapäev Sportlandi Kõrvemaa Rattamaratonil. Olümpiapäev saab olema täis vahvaid mitmekülgseid tegevusi, sealhulgas lastele mõeldud Olümpiapäeva rattasõit. Eraldi lastealal saab koos Eesti tippsportlastega joonistada spordipilte ja värvida olümpiarõngaid, küsida autogramme ning teha koos pilti. Täiendavalt on võistluskeskuses ka mitmekülgne sportimise ala, kus saab teha tutvust erinevate spordialadega ja panna ennast proovile. Olümpiapäev Kõrvemaal algab kl 10 ja kestab kuni kella 16-ni.

Head Uudised GoodNews