1. Avaleht
  2. Sport
  3. AJAKIRI GOLF: VAATA GALERIID! White Beach Golf`i uue klubihoone ehitus on lõpetatud
AJAKIRI GOLF: VAATA GALERIID! White Beach Golf`i uue klubihoone ehitus on lõpetatud

AJAKIRI GOLF: VAATA GALERIID! White Beach Golf`i uue klubihoone ehitus on lõpetatud

Foto: Tiina Tammiste
Foto: Tiina Tammiste

Möödunud aasta lõpp tõi hea uudise kõikidele Eesti golfisõpradele – lõppesid Valgeranna golfiväljaku (White Beach Golf) uue klubihoone ehitustööd! Hoone anti ehitaja poolt tellijale üle ning väljastati kasutusluba.

Valgeranna golfiväljaku klubihoone projekteerisid arhitektid Markus Nimik, Jaan Port ja Neeme Tiimus (OÜ PIN Arhitektid). Hoone on ühekorruseline, vormilt lihtne risttahukaline valge maht, mille sisselõiked moodustavad kompaktseid hubaseid varjualuseid terrasse. Sisselõiked on kaetud siberi lehisest puitlamellide ja klaasiga ning on pimedal ajal valgustatud räästaaluste valgustitega. Ehitise kogupind on 760 m2, sellest suletud netopind 473 m2. Hoone on kavandatud võimalikult ökonoomne ja madala energiakuluga – enamus valgusallikatest on LEDid, kasutusel on maaküte ja soojustagastusega ventilatsioon. Kesksuvise kuumuse ajal on võimalus sisenevat õhku jahutada. Hoone põhiplaan on kujundatud võimalikult kompaktsena, mis peaks võimaldama osutada kõiki vajalikke teenuseid võimalikult madala personalikuluga.

Klubihoone sisearhitektuurse lahenduse autor on Katrin Kaevats (OÜ PIN Arhitektid) ning sisekujundus lähtub eelkõige hoone arhitektuursest vormist ning ümbritsevast loodusest –  puhtasse vormi on püütud luua ümbritsevaga sulanduv rahulik ja hubane keskkond. Kasutatud materjalid on kõik naturaalsed ning looduslähedased ka toonidelt – halli erinevad varjundid nii värvis kui materjalis, aktsendiks mururoheline, naturaalne viimistlemata siberi lehis ja kiltkivi. Võimalikult palju on kasutatud Eesti tootjate loomingut ja tooteid – disainvalgustid, eritellimusel valmistatud betoonplaatidest teeninduslett ja tammepuust restorani mööbel. Hoones on golfimängijate tarbeks riietusruumid, saunad ja duširuumid. Restoran ja baar hakkab olema suvehooajal avatud kõikidele külastajatele, talveperioodil hakatakse töötama tellimusel. Lumekatte olemasolul on planeeritud hakata pakkuma Valgeranna terviserajal suusatajatele sauna- ja riietusruumi teenust. Uus klubihoone toob Audru valda juurde kuni 5 uut töökohta.Ehituse peatöövõtjaks oli AS YIT Ehitus, alltöövõtus osales ligi 30 erinevat ettevõtet. Ehitustöid juhtis YIT Ehituse projektijuht Rainar Paulberg, objektijuht oli Tarmo Teearu ningjärelevalvet teostas Peeter Ööbik (P.P. Ehitusjärelevalve OÜ).  Ehituse tellija ja klubihoone omanik on WBG Klubihoone OÜ. Igapäevaselt hakkab klubi majandamisega tegelema Valgeranna golfiväljaku omanik White Beach Development AS. Mõlema ettevõtte omanikeks on läbi erinevate äriühingute Pohjanmaan Osuuspankki ja Vahur Tamm, kes täidab ka mõlema ettevõtte juhatuse liikme kohuseid. Klubihoone ehitust finantseeriti 40% ulatuses omanike sissemaksetega, ülejäänud osas kasutati pikaajalist pangakrediiti.

White Beach Golf on nii Eesti kui ka välismängijate hulgas tuntud oma kõrge hoolduskvaliteedi ja hea mängitavusega golfiväljakuga. Väljaku on projekteerinud tuntud Soome arhitekt Kosti Kuronen ning selle ehitust alustati sügisel 2002. Täismõõtmeline golfiväljak avati Valgerannas 1. juulil 2005.

Uus klubihoone võimaldab osutada külastajatele rohkem teenuseid ja korraldada väljakul senisest kõrgematasemelisi golfivõistlusi.

White Beach Golf`i uue klubihoone avapidu on 2015. aasta kevadel, kui tähistatakse Valgeranna golfiväljaku 10.juubelit.

GALERII!
Fotod: Tiina Tammiste

Head Uudised GoodNews