1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! TV3 GOLFIRUBRIIK! Suuresta golfiväljakul müttavad maadlejad
AJAKIRI GOLF! TV3 GOLFIRUBRIIK! Suuresta golfiväljakul müttavad maadlejad

AJAKIRI GOLF! TV3 GOLFIRUBRIIK! Suuresta golfiväljakul müttavad maadlejad

Golfirubriik - maadlejadSelle hooaja eelviimane TV3 golfirubriik tuleb seekord Suuresta golfiväljakult, kus vastamisi on kaks maadlejat — Eesti spordihing 2013 Martin Plaser ja Londoni olümpiamängude 8. mees kreeka-rooma maadluses Ardo Arusaar, kirjutab ajakiri Golf. Golfireporter Marko Kaljuveer alustab küsimusega: maadlus ja golf — mis on neis ühist?

Varem Pirital minigolfi mänginud Martin ütleb, et mõlemad on aumeeste mängud, mille reeglid on sellised, et platsile lubatakse ainult tõelisi mehi. Temas on ka kindla võitja veendumus. Ardo tunnistab, et pole varem golfikeppi katsunudki ja vaid enne mängu algust sai kujuteldavaid palle löödud. Marko lohutab teda, et algaja õnn on tavaliselt hea.

Eesti Golfi Liidu president ja spordireporter ühes isikus astub nüüd ka treeneri rolli ja õpetab, et pinget ei tohi rakendada, löök peab olema pingevaba nagu pühiksite põrandat, lüüa tuleb sujuvalt. “2-3 minutiga löögitehnikat ära ei õpi, aga püüdke üksteist üle kavaldada, kaugemale lüüa,” räägib Marko. “Olete ju spordimehed, siin on kõik võimalik!” lõpetab ta ja saadab näitena palli sujuvalt ja pingevabalt lendu.

Alustajaks on Martin, kes loeb pallile sõnad  peale. Mehed meenutavad Marko õpetatut, mis mahub lausesse: “Mida kõvem laks, seda pikem mats!” Martin lööb esimesel korral mõõda, kuid teist avalöögi katset hindab kümnemeetriliseks. Ando lööb kaks korda mööda, kui tema pall jõuab lipule lähemale. “Arvata oli, et võit tuleb koju, aga esimese löögi kohta oleks võinud pikem tulla,” arvab ta. Martin tunnistab lüüasaamist. “Mõtlesin, et tõstan lati kõrgele, aga tippsportlase vastu on raske, tema on pingega harjunud,” võtab Martin kokku. Ta lubab veel Suurestale tulla ja trenni teha.

Vaatajaküsimuseks on seekord: “Millisel perioodil on Eestis golfiväljakud avatud?” ning vastus tuleb muidugi saata aadressil puhkaeestis.ee. Marko tuletab ka meelde, et järgmisel reedel loositakse kõigi vaatajate vahel välja Jõelähtme stone-väljaku mänguõigus 2016. aasta lõpuni.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=655854″]

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews