1. Avaleht
  2. Sport
  3. Golf
  4. AJAKIRI GOLF! TV3 GOLFIRUBRIIK! Kaks prod õpetavad golfi algtõdesid ja võistlevad omavahel
AJAKIRI GOLF! TV3 GOLFIRUBRIIK! Kaks prod õpetavad golfi algtõdesid ja võistlevad omavahel

AJAKIRI GOLF! TV3 GOLFIRUBRIIK! Kaks prod õpetavad golfi algtõdesid ja võistlevad omavahel

Golfirubriik

Möödunudreedeses TV3 Seitsmeste Uudiste golfirubriigis rääkis Eesti Golfi Liidu president ja spordireporter Marko Kaljuveer Niitväljal pro`de Martin Toomi ja Paul Põhiga, jutuks oli hea golfilöök ja mõistagi pandi mehed pärast seda vastakuti golfis osavust järele proovima, kirjutab ajakiri Golf.

Martini sõnul annab mingi vundamendi jalgade asend ning hoidmine, millega on võimalik head lööki sooritada. Paul võtab ette pikema jutu ja räägib, milline on õige algasend ja hoiak. “Paremakäeline golfar võtab vasaku käega ülevalt golfikepist kinni, parema käe paneb alla, nii et need on üksteise vastas,” kirjeldab ta. “Edasi võtan õlgade laiuse harkseisu, lasen põlvedest veidi alla ja kummardan puusadest sirge seljaga ette. Asetan golfikepi ilusti palli taha. Golfi sooring algab hoovõtust, kus ma keeran õlgadest ja puusadest paremale poole, toon golfikepi üles ja lähilöögil lasen kepil hooga läbi minna. Lõpetan vasakul jalal nii, et kogu raskuse on sellel, parem jalg on läinud varvaste peale.”

Kuna igale teooriale järgneb praktika, minnakse kõige raskemale, 15. rajale ning edasi vaatab Marko juba kõrvalt, kuidas Martin ja Paul palli saarekesele lennutavad. Esimene mees jääb löögiga rahule, sest pall maandub griinile lipust 6 meetri kaugusele, mis annab võiduks võimaluse. Paulil ei jää palju puudu, et pall langenuks vette.
“Kehva löök oli,” tunnistab ta. “Olen veeala ääres, puidust serv on teisaldamatu takistus, see pean võtma vabastuse, kuid karistust ma selle eest ei saa — pean palli kõrvale tõstma, et saaksin lööki teha,” seletab golfar. Lõppseisuks jääb sõbralik viik 3.3.

Marko teatab veel, et 25. septembri saates loositakse välja piiramatu mänguõigus Jõelähtme väljakul järgmise aasta lõpuni ning selle korra vaatajaküsimuseks on: “Kes tuli sellel aastal meeste arvestuses löögimängu meistriks?” Vastus tuleb mõistagi saata aadressil puhkaeestis.ee.

VAATA VIDEOT!

[iframe class=”tv3play” src=”https://play.tv3.ee/embed?id=653373″]

Allikas: ajakiri Golf

Head Uudised GoodNews